BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiİtalya'da cep telefonu ve internet bağımlılığına yasa ----

İtalya'da cep telefonu ve internet bağımlılığına yasa

İtalya'da cep telefonu ve internet bağımlılığına yasa
23 Temmuz 2019 - 15:20 www.finansgundem.com

İtalya'da hükümet, özellikle de gençler arasında cep telefonları ve artan internet bağımlılığını önleme ve tedavi etmeyi amaçlayan bir yasa tasarısı hazırladı.

Tasarı, "nomofobia" olarak da adlandırılan cep telefonundan mahrum kalma fobisinin yanı sıra mesajlaşma uygulamalarına ve sosyal medya platformlarına erişememe endişesine çözüm bulmayı hedefliyor.

Ayrıca ebeveynlere, çocuklarının cep telefonlarını aşırı kullanıp kullanmadıklarını tespit etmeleri için eğitim programları verilmesi de öngörülüyor.

Tasarı okullarda ve üniversitelerde internetin ve sosyal platformların daha ahlaki kullanımına yönelik eğitim planları da yer alıyor.

Akıllı telefondan uzak kalma korkusu, teknik anksiyete ya da sosyal ağlara ulaşamama endişesi olarak tanımlanan nomofobi, özellikle de genç yaştaki bireyler arasında etkili oluyor.

Nomofobi, gençlerin iyi bir gece uykusundan mahrum kalmasına da neden oluyor.

Gençler günde 75 defa cep telefonunu kontrol ediyor
İtalya Ulusal Teknoloji Bağımlılığı Derneği tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 15-20 yaş arasındaki gençlerin en az yarısı günde 75 kez akıllı telefonunu kontrol ediyor.

Aynı araştırmaya göre İtalyanların yaklaşık yüzde 61'i tablet veya akıllı telefonunu yatakta kullanırken haziran ayında yayımlanan bir başka araştırma raporuna göre, 18 - 34 yaşları arasındaki İtalyanlarda bu rakam yüzde 81'i buluyor.

Kamuoyu araştırma şirketi Censis'in son verilerine göre, İtalyanların yüzde 21,6'sı internet erişimine sahip değil. Bu rakam 65 yaş üstü İtalyanlarda yüzde 42,5 seviyesinde.

'Cep telefonu bağımlılığı, kumar bağımlılığı gibi'
Tasarıyı hazırlayan iktidardaki 5 Yıldız Hareketi, cep telefonu bağımlılığının kumar bağımlılığıyla eşdeğer olduğuna işaret ederek söz konusu bağımlılığın dopamin üretimine de olumsuz etki ettiğini belirtti.

Gençler günde ortalama 75 defa cep telefonunu kontrol ediyorReuters
Kimyasal bir molekül olan dopamin, insan beynindeki hücreler arası iletişimden, ruh sağlığına ve fiziksel performansa birçok yaşamsal faaliyeti dengeliyor.

Domapinin yüksek olması, pozitif olmayı da sağlıyor.

Bilim insanları dopamin üretiminin düşük olmasının özellikle de genç yaştaki bireylerde psikolojik çöküntülere neden olduğunu belirtiyor.

İtalya Pediatri Derneği'ne göre, 3 ila 5 yaş arası çocukların yüzde 80'inin ebeveynleri, çocuklarının akıllı telefonlarını kullanmasına izin veriyor.

Dernek, İtalyan ebeveynlerin yüzde 30'unun, 12 aylıktan küçük bebeklerin "dikkatini dağıtmak ya da susturmak" için akıllı telefonlar kullandığının tespit edildiğine de dikkati çekiyor.

Araştırmalar, ışıklar söndükten sonra cep telefonlarını kullanmanın uyku problemi, daha düşük zihinsel sağlık, daha az özgüven ve artan sorunlu davranışa neden olduğunu ortaya koyuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)