BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'da büyük mafya operasyonu----

İtalya'da büyük mafya operasyonu

İtalya'da büyük mafya operasyonu
02 Aralık 2014 - 21:19 www.finansgundem.com

İtalya'da "Başkent mafyası" operasyonunda siyasiler, bürokratlar ve işadamlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İtalyan polisinin düzenlendiği “Başkent mafyası” operasyonuyla aralarında siyasiler, bürokratlar ve işadamlarının bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Roma Cumhuriyet Savcılığının 2 yıllık teknik takibe dayanarak verdiği talimat doğrultusunda İtalyan Jandarma Organize Suç ve Terörle Mücadele Birimi (ROS), aralarında siyasi, bürokrat ve işadamlarının bulunduğu 37 kişiyi gözaltına aldı. ROS, 100 kişiyi de "organize suç örgütü kurmak ve üyesi olmak, kamu ihalelerine fesat karıştırmak, evrakta sahtecilik, kara para aklama, haraç alma ve kamu kredileri üzerinden yolsuzluk" iddialarından incelemeye aldı.

Operasyon kapsamında mali şube ekipleri de 200 milyon avroya el koydu. Eski Roma Belediye Başkanı Gianni Alemanno da sorgulanarak, evi arandı. Alemanno yaptığı açıklamada, yanlış bir şey yapmadığını savunarak, bu iddialardan temize çıkacağını savundu.

Roma Cumhuriyet Savcısı Giuseppe Pignatone ise şehri kontrol etmek isteyen çok sayıda örgüt olduğunu belirterek, bugünkü operasyonla sadece “Başkent mafyası” olarak anılan gruba operasyon yaptıklarını söyledi. Pignatone, bu grubun içindeki bazı isimlerin Alemanno’ya yakın kişiler olduğuna dikkati çekti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)