BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİtalya'da belediye başkanından korona para birimi----

İtalya'da belediye başkanından korona para birimi

İtalya'da belediye başkanından korona para birimi
02 Nisan 2020 - 15:08 www.finansgundem.com

İtalya'da bir belediye başkanı kendi bölgesinde korona virüs ekonomik önlemleri kapsamında para yerine geçecek kuponlar basmaya başladı.

Korona virüsün Avrupa'daki merkezi İtalya'da bir belediye başkanı, salgın nedeniyle geçinmekte zorlanan sakinlerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için yerel 'para birimini' kullanıma soktu. Farklı birimlerde basılan 4 'banknot' ile vatandaşlar yaşadıkları bölgede alışveriş yapabilecek.

İtalya'nın güney batısındaki Campania bölgesine bağlı Santa Marina'nın belediye başkanı, korona virüs salgını nedeniyle geçinmekte zorlanan sakinler için yerel bir para birimini kullanıma soktu.

Başkan Giovanni Fortunato, kendisi bastığı 50 cent, 1, 5 ve 10 euro değerindeki 'banknotları' bölgede yaşayan sakinlerin ihtiyaçlarını gidermek için kullanabileceklerini açıkladı.

Facebook hesabından 'paraların' fotoğrafını paylaşan Fortunato, "Bu para komün içinde kullanılabilir ve klasik kupon işlevi görecektir" ifadelerini kullandı.Fortunato, banknotların yiyecek, ilaç ve diğer kişisel ihtiyaçlar için kullanılabileceğini söyledi.

Uygulamanın, 'bu son derece zor zamanlar için ekstra desteğe ihtiyaç duyanlara' yardım etmeyi amaçladığını belirten Fortunato ayrıca, yerel bir hastaneye de 5 bin euro bağış yapacağını duyurdu.

İtalya'da korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 24 saatte 727 artarak 13 bin 155’e yükselmişti. Ülkede 110 binden fazla kişinin ise korona virüs testi pozitif çıktı.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, son zamanlarda ülkedeki ekonomiyi etkileyen korona virüs salgını sırasında mali olarak zorluk çekenler için gıda ve alışveriş kuponları da dahil olmak üzere yeni bir önlem paketini onaylamıştı.

İtalya'da testler ölümlere yetişemiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)