BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya’da aşısızlara mini kapanma----

İtalya’da aşısızlara mini kapanma

İtalya’da aşısızlara mini kapanma
10 Ocak 2022 - 16:08 www.finansgundem.com

İtalya'da pandemi tedbirlerinde yapılan güncellemelerle bugünden itibaren aşısızlara yeni kısıtlamalar geliyor.

10 Ocak'tan itibaren toplu taşımadan otellere ve müzelere kadar birçok mekan ve hizmete erişim için "süper yeşil pasaport" olarak anılan belge şart olacak. Bu belge sadece aşı yaptıranlara ya da Kovid-19 geçirenlere veriliyor, test sonucu kabul edilmiyor.

BBC'nin haberine göre İtalya'da süper yeşil pasaport uygulaması ilk olarak geçen ay yürürlüğe girmiş ve bugüne kadar restoranların kapalı kısımları, sinemalar gibi mekanlarda bu belge zorunlu kılınmıştı.

Bugünden itibarense belgenin kullanım alanı genişletiliyor. Artık restoranların açık havadaki bölümlerinde oturmak, bar ve kafelerde oturmadan servis almak, müzelere girebilmek için de süper yeşil pasaport gerekecek.

Şehir içi ulaşım araçları da dahil toplu taşıma hizmetlerinden faydalanabilmek için de aşı yaptırmış olmak ya da Kovid-19 geçirip iyileştiğini belgelemek gerekecek. Bu belgeye sahip olmayanlar yalnızca özel araçlarla ya da yolcu kapasitesi sınırlı taksilerle seyahat edebilecek.

İtalya'da vaka rekoru: 219 bin 441 kişinin testi pozitif

 

İtalya’da 50 yaş üzerine aşı zorunluluğu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)