BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİtalya’da 2 tabak makarnaya 430 euro ----

İtalya’da 2 tabak makarnaya 430 euro

İtalya’da 2 tabak makarnaya 430 euro
12 Ekim 2019 - 11:56 www.finansgundem.com

İtalya’da 2 tabak makarnaya 430 euro hesap kesen restoran artık sinek avlıyor.

İtalya'nın başkenti Roma'da iki Japon turiste 2 tabak makarna için 430 euro hesap kestiği iddia edilen Antico Caffe di Marte isimli restoranın çıkan haberlerden fena etkilendi. Restorana neredeyse hiç müşteri uğramazken yemek saatlerinde masalar tamamen boş kalıyor. Restoran çalışanları müşteri çekmek için caddede çığırtkanlık yapıyor ancak turistler hiç ilgi göstermiyor.

İtalyan restoran hakkında bu olaydan daha önce de gezi sitelerinde özellikle fahiş fiyatlarıyla ilgili yorumlar yapıldığı ortaya çıktı. Restoranın menüsünden en pahalı yemeğin ise 45 euro olduğu görülüyor.

İtalyan basınında çıkan haberlere göre restoranın sahibi bu faturayı yalanlamadı. Restoran sahibi "Bizde fiyatlar şeffaf. Makarnalarımız maksimum 16 euro, bu hesap için taze balık yemiş olmalılar.” savunmasında bulundu.

Tüketici hakları derneği Codacons iddiaların doğrulanması halinde restorana ceza verileceğini bildirdi ancak dernekten şu ana kadar başka açıklama gelmedi.

Masalar bomboş

Euronews’in görüntülediği restoranda 7-8 Ekim tarihlerinde iki öğlen yemeğinde neredeyse hiç müşterinin gelmediği görüldü. Restoran çalışanları caddeden geçen turistlere menüleri uzatarak müşteri çekmeye çalışıyor ancak bunda başarılı olamadıkları görülüyor. Masalar hep boş.

Restoran menüsünde fiyatlar olağandışı değil. Spagetti 8 euro, somonlu penne ise 15 euro. 20 euroyu aşan çok az ürün var. En pahalı seçenek ise karışık deniz ürünleri ızgarası. Bunun fiyatı 45 euro. Hesaba ayrıca yüzde 10 servis ücreti ekleniyor.

Restorantın sahibi fahiş hesap faturasıyla ilgili konuşmak istemedi.

Gezi yorum sitesi tripadvisor’daki yorumlarda da 4 Eylül’den önce fahiş faturalara ilişkin yorumlar dikkat çekiyor. 2 Mayıs 2019’da bir kişi “Gerçekten de hırsızlar. Fiyatlar hakkında yalan söylüyorlar, tek bir tabak yemek için 97 euro tahsil ediyorlar. Mümkünse uzak dur.” yorumu yaptı. 2 Nisan’daki yorumda ise “Faturada belirtilmeyen ekstra ücreti aldılar” deniliyor. 2 Eylül 2018’de ise başka bir kişi “Agresif ve kötü insanlar. Burası son yıllarda İtalyanların misafirperver saygınlığını harap eden utanç verici bir yer...” yorumunda bulundu.

Ağustos 2019’da da başka bir müşteri 433,4 euro hesap ödediğini yazdı. 2 kilogram bile gelmeyecek balığın 4,8 kilogram olduğu iddiasıyla bu hesabın çıktığını belirten müşteri buna itiraz ettiklerinde ise Asyalı yalancı turistler olarak karşılık gördüklerini bildirdi.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)