BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİtalya tahvilleri istenmiyor----

İtalya tahvilleri istenmiyor

İtalya tahvilleri istenmiyor
17 Mayıs 2013 - 08:16 www.finansgundem.com

Almanya Meister: ECB İtalyan borçlanma araçlarını almamalı

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in üst düzey çalışma arkadaşlarından biri İtalya'nın borçlarını düşürme konusundaki yükümlülüklerini karşılayamaması galinde Avrupa Merkez Bankası'nın italyan tahvillerindeki alımlarını durdurması gerektiğini söyledi.
Bununla birlikte ECB bir süredir "Gayrımenkul Piyasaları Programı (SMP)" kapsamında bir süredir tahvil alımı yapmadığını bildirdi. Bu program kapsamında daha önce 200 milyar euronun üzerinde devlet tahvili alınmış ve bunun 100 milyar euro kadarı İtalyan tahvili olmuştu.
SMP bölgenin borç krizini aşmasına yardımcı oldu. Ancak analistler bu programın aşırı borçlu ülkelerdeki reform sürecini zayıflattığını ve giderek daha etkisiz hal geldiğini belirtiyor.
Angela Merkel'in Hristiyan Demokrat Partisi'nin grup başkan yardımcısı Michael Meister, Neue Osnabruecker Zeitung gazetesinde yer alan açıklamalarıda Italya fransa'nın yapısal sorunları konusunda daha sıkı çalışması ve daha hızlı bir çözüm sağlaması gerektiğini ifade etti.
Meister sözlerini şöyle sürdürdü: "ECB'nin güvenilirliğini koruması için İtalya'dan sorumluluklarını yerine getirmesini istemesi zorunlu. Eğer italya bu sorumlulukları yerine getirmezse ECB'nin italyan tahvillerinde alım yapması artık uygun olmayacaktır. Bu aşamadan sonra ECB italya'nın sözlerini tuttuğu konusunda ciddi bir ararştırma yapmadan yeni itlayan tahvili almaması gerekiyor"
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)