BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVİrüs İtalya'da 2 can aldı----

Vİrüs İtalya'da 2 can aldı

Vİrüs İtalya'da 2 can aldı
23 Şubat 2020 - 08:10 www.finansgundem.com

İtalya'da korona salgınında 2 işi ölürken etkilenenlerin sayısı 79'u buldu. Serie A'daki 3 maç da salgın endişesiyle başka bir tarihte yapılmak üzere ertelendi.

Ülkede virüs nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği belirlenirken İtalya Spor ve Gençlik Bakanı Vincenzo Spadafora, Lombaridya ve Veneto bölgelerindeki tüm spor etkinliklerinin askına alındığını duyurdu.

Kovid-19 salgının, bulaştığı kişi sayısının 24 saatten kısa sürede çift hanelere ulaşmasının ardından Sivil Savunma Genel Müdürlüğünde kabinesini olağanüstü toplayan Başbakan Conte, İtalya'daki son durum ve alınacak önlemlere dair açıklamalarda bulundu.

Virüsün hızla yayıldığı ilk günlerde en sıkı tedbirleri aldıklarını savunan Conte, uygulamaya koydukları titiz ve sıkı kontrollerin bu vakaların tespitini sağladığını söyledi.

Conte, Kovid-19 salgınının yoğun şekilde görüldüğü Lombardiya ve Veneto bölgelerinin beldelerine yönelik yeni önlemler içeren Bakanlar Kurulu kararnamesine ilişkin bilgi verirken, "Virüsün yayılmaması için çalışıyoruz. Bu kararname, bize salgın olduğu düşünülen bölgelere kişilerin giriş-çıkışını önlemek için müdahale etmemizi sağlayacak. Bunlar uygun olduğunu düşündüğümüz önlemlerdir" dedi.

Başbakan, "Salgın alanlarında, özel istisnalar haricinde, giriş-çıkışa izin verilmeyecektir. İş, eğitim ve kamu etkinlikleri askıya alındı. Salgın bölgesinden çıkan kararnameyi ihlalden Ceza Kanunu'nun 650. maddesine göre cezalandırılabilecek" ifadelerini kullandı.

İtalya'nın Lombardiya bölgesinde korona paniği Seria A'da erteleme

Conte, önlemleri alırken bunların orantısız olmaması ve etkili şekilde uygulanabilmesine dikkat ettiklerini belirtirken, şu anda Avrupa Birliği ülkeleri arasında serbest dolaşımı sağlayan Schengen Anlaşması'nı askıya almayı gerektirecek şartların olmadığını da ifade etti.

Sivil Savunma Direktörü Angelo Borrelli de basın toplantısında son bilgileri paylaşırken, şu ana kadar Kovid-19 salgınının İtalya'da toplam 79 kişide görüldüğünü, bunlardan 2'sinin yaşamını yitirdiğini, 1 kişinin Roma'da taburcu edildiğini, 76'sının durumunun ise pozitif olduğunu bildirdi.

Borrelli, 76 kişiden 18'inin yoğun bakımda bulunduğu bilgisini verirken, en çok vakanın 54 ile Lombardiya Bölgesi'nde, 17 vakanın Veneto bölgesinde, Emilia-Romagna ve Lazio bölgelerinde 2'şer, Piyemonte’de de 1 vaka olduğunu aktardı.

Serie A'da 3 maç ertelendi

İtalya'da Lombaridya ve Veneto bölgelerindeki bugün yapılacak tüm spor etkinliklerinin askıya alınmasıyla bu bölgelerde oynanması planlanan Atalanta-Sassuolo, Hellas Verona-Cagliari ve Inter-Sampdoria maçları ertelendi.

Sivil Savunma Direktörü Angelo Borrelli, dün yaptığı basın toplantısında şu ana kadar Kovid-19 salgınının İtalya'da toplam 79 kişide görüldüğünü, bunlardan 2'sinin yaşamını yitirdiğini, 1 kişinin Roma'da taburcu edildiğini, 76'sının durumunun ise pozitif olduğunu bildirmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)