BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİtalya o bankayı kurtarmak için 1.3 milyar euro ayırdı----

İtalya o bankayı kurtarmak için 1.3 milyar euro ayırdı

İtalya o bankayı kurtarmak için 1.3 milyar euro ayırdı
09 Ocak 2019 - 09:51 www.finansgundem.com

İtalya, işlemleri geçen hafta durdurulan Banca Carige'nin kurtarılması için 1.3 milyar euroluk fon ayırdı

Banca Carige'nin isteği üzerine İtalya düzenleyici kuruluşu Consob tarafından işlemlerinin durdurulmasının ardından, Avrupa Merkez Bankası (ECB) 2 Ocak'ta bankanın yönetim kurulunu azlederek, üç geçici yönetici ve bir gözetim komitesi atadı.

İtalyan Hazine'sine Banca Carige'ye yardım etmesi için verilen yetkiye göre, bankanın haziran sonuna kadar yapacağı 3 milyar euroya kadar yeni tahvil ihraçlarına garanti sağlanacak. Bu garantilerin maliyetinin 300 milyon euroya kadar çıkabileceği ifade ediliyor. Fonun 1 milyar euroluk bölümü ise eylül sonuna kadar Banca Carige hisselerinin korunması için harcanacak.

ECB'nin 2 Ocak'ta yaptığı açıklamasına göre, söz konusu denetim adımı, "yönetimi dengelemek, sürdürülebilir istikrar ve uygunluk sağlamak amacıyla etkili çözümler bulmak" için yapıldı.

Bankanın yeni İcra Kurulu Başkanı Fabio Innocenzi ile Pietro Modiano ve Raffaele Lener yöneticiler olacak, Denetim Komitesi de Gianluca Brancadoro, Andrea Guaccero ve Alessandro Zanotti'den oluşturuldu.

İtalya'nın en büyük 10. bankası olan Cenova merkezli Banca Carige, 2018 yılını yüzde 81.48 zararla kapatmıştı. Bankaya sermaye artırımı ile rüçhan hakkı sunarak daha büyük bir banka ile birleşmesi emredilmiş, ancak banka birleşmeyi gerçekleştirememişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)