BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto Paralarİtalya, kripto ticaret kazançlarını vergilendirecek----

İtalya, kripto ticaret kazançlarını vergilendirecek

İtalya, kripto ticaret kazançlarını vergilendirecek
01 Aralık 2022 - 09:18 www.finansgundem.com

İtalya, 2023'ten itibaren kripto ticaretindeki vergilendirmeyi genişletmeyi planlıyor

İtalya, Portekiz gibi ülkelerin benzer hamlelerini takiben 2023'ten itibaren dijital varlıkların düzenlemesini sıkılaştırmaya ve kripto ticaretindeki vergilendirmeyi genişletmeye hazırlanıyor.

Ülkenin önerilen 2023 bütçesindeki bir hüküm, 2.000 Euro'dan (2.062,3 dolar) daha büyük karlar için dijital varlıklara sermaye kazançları üzerinden %26'lık bir vergi vermeyi planlıyor. Şimdiye kadar dijital madeni paralar ve coinler, İtalya'nın vergi makamları tarafından daha düşük bir vergilendirme anlamına gelen yabancı para birimi olarak ele alındı.

Başbakan Giorgia Meloni hükümeti tarafından öne sürülen yasa tasarısı, vergi mükelleflerine %14 vergi ödeyerek 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren varlıkların değerini beyan etme seçeneği de sunuyor. Amaç, İtalyanları dijital varlıklarını vergi beyannamelerinde beyan etmeye teşvik etmek. Parlamentoda değiştirilebilecek yasa tasarısı, ifşa yükümlülüklerini de içeriyor ve damga vergisini kripto para birimlerine genişletiyor.

İtalya'nın daha katı duruşu, Avrupa'nın en kripto dostu ülkelerinden biri olan Portekiz'in ekim ayında dijital varlıklardaki kısa vadeli kazançları %28 oranında vergilendirme planını açıklamasının ardından geldi. Triple A verilerine göre İtalya'da yaklaşık 1,3 milyon kişi veya nüfusun %2,3'ü kripto varlıklarına sahipken, %5 ile İngiltere'nin ve %3,3 ile Fransa'nın çok altında.

F1, kriptonun geleceğine güveniyor

 

Kripto dahisi gençlerin laneti: Esrarengiz ölümler!

 

Bir kripto para borsası daha kapanıyor

 

Rusya Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası arasında kripto anlaşmazlığı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)