BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİtalya kamu harcamalarında geri adım atmıyor----

İtalya kamu harcamalarında geri adım atmıyor

İtalya kamu harcamalarında geri adım atmıyor
10 Ekim 2018 - 12:07 www.finansgundem.com

İtalyan hükümeti baskılara rağmen 2019 kamu harcama hedefini düşürmeyecek

İtalya'da iktidardaki koalisyon partilerinin liderleri, finansal piyasalardan ve Avrupa Birliği'nden gelen baskılar ve parlamento eleştirilerine rağmen, bütçe açığı yaratan kamu harcama hedeflerini değiştirmeyeceklerini söylediler. Liderlerin açıklaması, Ekonomi Bakanı Giovanni Tria'nın şu 
sıralarda parlamentoda yapacağı ve gelecek yılın bütçe açığı hedefinin GSYH'nın yüzde 2.4'ü olarak belirlendiğini söyleyeceği konuşmadan hemen önce yapıldı. 
Parlamentonun bütçe dairesi (UPB) dün hükümetin çok-yıllık bütçe planlarını onaylamayı, ekonomik büyüme tahminlerinin fazla iyimser olması gerekçesiyle reddetti. 
Önceki merkez sol hükümetin öngördüğü açığın üç katı olan bu oran, Avrupa Birliği'nden tepki çektiği gibi, İtalyan devlet tahvillerinin getirisini de yükseltti. 
Koalisyon ortağı 5-Yıldız Hareketi'nin lideri Luigi di Maio bütçe planlarını değiştirerek İtalyan halkına "ihanet" etmeyeceklerini söyledi. 
Aşırı sağ Birlik partisi lideri Matteo Salvini de RAI televizyonunda yaptığı konuşmada, hükümetin hedefi düşüreceğini bekleyen "spekülatörlere" karşı dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 
Salvini, "bazı büyük finans kurumları... İtalya'nın (bütçede) geri adım atacağında iddialılar. Yanılıyorlar" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)