BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya istihbaratında bir ilk----

İtalya istihbaratında bir ilk

İtalya istihbaratında bir ilk
14 Mayıs 2021 - 09:13 www.finansgundem.com

İtalya Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Elisabetta Belloni, ülkesinde istihbarat servislerin başına atanan ilk kadın oldu.

İtalya Başbakanı Mario Draghi çarşamba günü, Güvenlik Bilgi Departmanı (DIS) direktörü Gennaro Vecchione'nin yerine Büyükelçi Elisabetta Belloni'yi atadı.

62 yaşındaki Belloni, 2016 yılından bu yana diplomatik hizmetteki en önemli görev olan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri olarak görev yapıyordu.

İtalya Güvenlik Bilgi Departmanı, yurtdışı (AISE) ve yurtiçi (AISI) istihbarat birimlerini koordine ve denetleme faaliyetlerinden sorumlu kurum olarak doğrudan Bakanlar Kurulu'na bağlı olarak çalışıyor.

Diplomatik kariyeri boyunca Dışişleri Bakanlığı'nda değişik kademelerde görev alan Elisabetta Belloni, ülke kamuoyunda Irak ve Afganistan'da militanlar tarafından kaçırılan İtalyan vatandaşlarının kurtarılması ve 2004'te Tayland'da yaşanan tsunami felaketini yaşayan İtalyan turistlerin geri getirilmesi operasyonlarındaki rolü ile tanınıyor.

İtalya ve UniCredit'ten, Monte Paschi hamlesi 

 

İtalya'dan aşılarda fikri mülkiyet haklarının kaldırılmasına destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)