BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya Cumhurbaşkanı Mattarella parlamentoyu feshetti----

İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella parlamentoyu feshetti

İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella parlamentoyu feshetti
21 Temmuz 2022 - 19:45 www.finansgundem.com

Başbakan Draghi'nin ikinci kez istifa ettiği İtalya'da, Cumhurbaşkanı Mattarella parlamentoyu feshederek erken seçim sürecini başlattı

İtalya'daki siyasi krizden erken seçim kararı çıktı. İtalya'da dün senatoda yapılan oylamada güvenoyu almayı başaran Başbakan Mario Draghi'nin bir hafta arayla ikinci kez istifasını sunmasının ardından Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella parlamentoyu feshetti.

KARARNAMEYİ İMZALADI

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Mattarella'nın, Anayasa’nın 88. maddesi uyarınca Parlamentonun iki kanadının başkanlarını dinledikten sonra Cumhuriyet Senatosu ve Temsilciler Meclisi’nin feshedilmesine ilişkin kararnameyi imzaladığı duyuruldu.

ERKEN SEÇİM YAPILACAK

İtalya'da parlamentonun feshedilmesi sonrası net bir tarih açıklanmasa da eylül ya da ekim ayında erken seçim yapılması bekleniyor.

SİYASİ KRİZ

İtalya'da 14 Temmuz'da hükümetin sunduğu yaklaşık 23 milyar euro değerindeki ekonomik yardım paketi parlamentonun üst kanadı Senato’da oylanmış, koalisyon ortağı 5 Yıldız Hareketi (M5S) söz konusu yardım paketinin yeterli olmadığını öne sürerek oylamayı boykot etmişti.

211 senatörün katıldığı oylamada, 39 “Hayır” oyuna karşılık 172 “Evet” oyuyla yardım paketi onaylanmıştı. Draghi, boykotun ardından istifasını Cumhurbaşkanı Mattarella'ya sunmuş, Cumhurbaşkanı Mattarella ise Draghi'nin istifasını kabul etmemiş ve parlamentoya hitap ederek krizi çözmesini istemişti.

Siyasi krizin patlak vermesinin ardından dün senatoda güven oylaması yapılmış, hükümet ortakları M5S, Kuzey Ligi ve Haydi İtalya Partisi tarafından boykot edilen oylamada Draghi, 95’e karşı 38 oyla güvenoyu almıştı.

İtalya Başbakanı Mario Draghi istifa etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)