BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİtalya bankalar için 20 milyar euro hazırlayacak----

İtalya bankalar için 20 milyar euro hazırlayacak

İtalya bankalar için 20 milyar euro hazırlayacak
23 Aralık 2016 - 08:31 www.finansgundem.com

İtalya, Monte Paschi'nin özel sektör odaklı çözüm girişiminin başarısızlığa uğraması ardından bankacılık sektörüne aktarmak üzere 20 milyar euro hazırlayacak

Banca Monte dei Paschi di Siena SpA'nın yatırımcılardan yeterli sermaye toplayamaması ardından İtalya, ülkenin bankalarında aktarmak üzere 20 milyar euro (21 milyar dolar) hazırlayacak. Yakında daha fazla bankanın hükümetin yardım eline ihtiyacı olabilir.

Dünyanın en büyük bankası Monte Paschi tarafından yapılan bir açıklamada bankanın, hükümetten “ihtiyati” sermaye artırımı talebinde bulunacağı belirtildi. İtalya Maliye Bakanı Pier Carlo Padoan, Roma'daki bir bakanlar kurulu toplantısının ardından basın mensupları ile gerçekleştirdiği bir mülakatta “Diğer bankaların yardım talep edip etmeyeceğini göreceğiz” dedi.

İtalya bankaları, sektörün karlarını eriten ve yatırımcı güvenini olumsuz etkileyen 360 milyar euroluk batık kredi yükünün altında ezilmiş durumda. Monte Paschi'nin devlet tarafından kurtarılması İtalya'da 1930'lu yıllardan bu yana görülen en büyük kamulaştırma olacak. Bununla birlikte Monte Paschi'in ardından, Veneto Banca SpA ve Banca Popolare di Vicenza'nın kurtarma paketine dahil edilmesi gelebilir.

İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni Avrupa Birliği (AB) yetkililerinin İtalya'nın ülkenin bankacılık sistemini destekleme planında hemfikir olduğunu belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih demir23 Aralık 2016 10:33

    yapı kredi ??ısrarla hisse üzerinden çöküşü yapan kim..neden yapı kredi**öteki bankalarda sorun yok ..neden yapı kredi*??