BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya AB'den sonbahara kadar süre istedi----

İtalya AB'den sonbahara kadar süre istedi

İtalya AB'den sonbahara kadar süre istedi
28 Haziran 2019 - 12:17 www.finansgundem.com

İtalyan basınında yer alan haberde İtalya ve AB'nin erteleme prosedürü konusunda bir anlaşma yapmaya yakın oldukları belirtildi

La Repubblica gazetesinde Cuma günü yer alan habere göre, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’nin Avrupa Birliği (AB)’nden bütçedeki aşırı açığa yönelik kararını geri döndürmek için  Eylül ya da Ekim’e kadar süre istemek konusunda bir anlaşmaya yakın olduğu belirtildi.

Gazetede yer alan haberde bu süre içinde Avrupa Birliği daha tamamlanmış verilere ulaşmanın avantajlarını yaşayabilir ve İtalya da beklenenden iyi  olacağı öngörülen 2019 yılı hesaplarını baz alarak iddialarını ortaya koyabilir.

İhlal prosedürünün sonbahara ertelenmesi,  2020 bütçe çalışmalarının başlangıç tarihiyle kesişmesi anlamına geliyor, bunun da Başbakan Yardımcıları Matteo Salvini ve Luigi Di Maio arasındaki gerginliği derinleştirebileceği düşünülüyor.

İki polülist siyasetçiden Salvini’nin iş dünyasını destekleyici vergi kısıntıları ve Di Maio’nun yerleşik düzen karşıtı Five Star hareketi için asgari ücret konuları gibi rakip öncelikleri bulunuyor.

İtalyan 10 yıllık tahvil faizleri ay başında yıl içindeki en düşük seviyelere yaklaştı ve 4 baz puan düşerek yüzde 2.1 seviyesine geriledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)