BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşyerinde daha fazla söylenmesi gereken kelime----

İşyerinde daha fazla söylenmesi gereken kelime

İşyerinde daha fazla söylenmesi gereken kelime
07 Aralık 2021 - 17:58 www.finansgundem.com

İşyerinde daha fazla söylenmesi gereken kelime, “hayır”. Zaman zaman çalışanlar “hayır” diyemedikleri için ağır bir iş yükü altına girebiliyor. Bu da yaptıkları işlerin kalitesinin düşmesine neden oluyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çalışanlar işlerinde “hayır” kelimesini daha çok kullanmalı. Her birimiz, her işin üstesinden gelen süper kahraman olmak istiyoruz. Ancak gerçekte ne kadar büyük bir süper kahraman olursanız olun, size verilen her işi yapmanız mümkün değil. Belki de kaldırabileceğinizden daha ağır bir yükün size deneyim ve bağlantı kazandıracağını düşünüyorsunuz. Ancak ağır bir iş yükü, yaptığınız işin kalitesini de düşürebilir. Yine de Forbes’un haberine göre birçok farklı görevi üstlenmektense, birkaç işe odaklanmak ve bu alanda derinleşmek hem başarıyı hem de deneyimi getirebilir. Bu nedenle işyerinde sizden fazladan çalışmanızı isteyen üç kişiye hayır demeniz gerekiyor.

1. Çalışma arkadaşınız

Çalışma arkadaşınız, “bana bu projede/işte yardım eder misin?” dediğinde vermeniz gereken cevap: “Yardım etmeyi çok isterdim ancak elimdeki işi bitirmem gereken bir tarih var. Elimdeki iş bittiğinde başka projelerde beraber çalışmayı çok isterim.” 

Bu cevabın nedeni ise çalışma arkadaşlarınızın işyerindeki başarınız açısından oldukça önemli olması. Bu nedenle çalışma arkadaşlarınız konusunda özellikle dikkatli olmalısınız, çünkü bir noktada sizin de onların yardımına ihtiyacınız olacak. Ancak çalışma arkadaşlarınıza yardım ederken, kendi sorumluluklarınızı öncelikli tutmanız gerekiyor.

                                                                                                                                                                2. Müşteriniz

Müşteriniz, örneğin sizden bir etkinliğe katılmanızı istediğinde hayır demeniz gerekiyorsa, şöyle bir cevap kullanabilirsiniz: “Bu etkinlik için beni düşünmenizden gurur duydum. Bu sefer katılamıyorum ancak lütfen davetlerinize devam edin.” finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bu ve benzeri cevaplar, müşterinize gösterdiğiniz ilgiyi temsil eder. Müşteriler işletmelerin para kaynağı olduğu için, onları hoş tutmak oldukça önemli.

3. Patronunuz

Patronunuz sizden elinizdeki işlere ek olarak bir başka projeyi daha üstlenmenizi istediğinde, “diğer müşterilerimle ilgilenmem gereken zamanda bir başka müşteriyi alabileceğimi düşünmüyorum. Mevcut müşterilerimle projelerim sona erdiğinde yeniden değerlendirmek isterim. Bu sırada, bahsettiğiniz proje konusunda yardımcı olabilmek için daha fazla bilgi edinmeyi de çok isterim.” İşyerinizde yöneticinize hayır demek oldukça zor. Ancak mevcut işlerinizi tehlikeye atmadan, yeni bir görev daha alamayacak durumda olduğunuzda hayır demeniz gerekiyor.

2021’in en büyük fintek kazananları

 

Yaptığı çizimlerle henüz 12 yaşında milyoner oldu!

 

Lewis Hamilton çatı katı dairesini 49,5 milyon dolara satıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)