BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatında gerileme----

İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatında gerileme

İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatında gerileme
21 Mart 2023 - 16:18 www.finansgundem.com

İsviçre'nin şubatta Türkiye'ye altın ihracatı ise 43,92 ton oldu. Ocak ayında ihracat 58,29 ton gerçekleşmişti. İsviçre, Hindistan ve Çin'e, aralıktan bu yana en büyük altın ihracatını gerçekleştirdi.

Dünyanın en büyük altın arıtma ve aktarma merkezi İsviçre'nin gümrük verilerine dayanan altın ihracat hacmi, küresel piyasalardaki gidişata ışık tutmakta.

Türkiye'deki yüksek enflasyon ve Türk lirasındaki (TL) değer kaybı nedeniyle, İsviçre'nin ocak ayında Türkiye'ye altın ihracatı tarihi seviyeye çıkmıştı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 50 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremlerin ardından Türkiye altın ithalatına yönelik kısıtlama getirmek üzere altyapı çalışmaları yürütmüştü.

Şubatta Çin'e 3.2 milyar İsviçre frankı (3.5 milyar dolar) değerinde 58 ton altın ihraç eden İsviçre'nin ocak ayında Çin'e altın ihracatı 26.1 ton olmuştu. İsviçre Çin'e şubatta aralıktan bu yana en büyük ihracatını gerçekleştirdi.

İsviçre Hindistan'a ocak ayında 3.2 ton altın ihraç ederken şubat ayında 25.6 ton altın ihraç etti. Bu miktar, İsviçre'nin eylülden beri Hindistan'a ihraç ettiği en büyük altını miktarı oldu.

Mart'ta küresel bankacılık hisselerinde yaşanan çalkantıların yatırımcıları güvenli liman olarak gördükleri altına yöneltmesi, altın fiyatlarını ons başına 2000 doların üzerine çıkarmıştı.

Altında fırtına sonrası Fed belirsizliği

 

Fitch Solutions'tan altın tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)