BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİsviçre’nin bireysel bankacılık sektörü tehlike altında----

İsviçre’nin bireysel bankacılık sektörü tehlike altında

İsviçre’nin bireysel bankacılık sektörü tehlike altında
23 Haziran 2021 - 17:41 www.finansgundem.com

İsviçre uzun süredir bireysel bankacılıkta küresel lider konumunda. Son dönemde yapılan bir araştırma bu konumun tehlike altında olduğunu gösteriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Önde gelen İsviçre bankaları, yakın zamanda Finews tarafından yapılan bir anket çalışmasının sonuçlarına göre, varlık yönetimi sektöründe ağırlıklarını artırıyor. 2019 yılındaki ankete katılanların yalnızca %19,8’i İsviçre bankalarının varlık yönetimi alanında güçlü bir pozisyonu olabileceğini düşünüyordu. Ancak bu rakam şimdi %28’in üzerine çıktı.

Ankete katılan 300 çalışan ve katılımcıların yaklaşık %40’ı varlık yönetiminin İsviçre finansı için gelecek on yılda çok daha önem kazanacağını düşündüğünü söyledi. Ankete katkıda bulunan T. Rowe Price’ın İsviçre Başkanı Paolo Corredig, “İsviçre uluslararası arenada bireysel bankacılık pazarı olarak görülmeye devam ediyor. Ancak varlık yönetimi çok daha fazla önem kazanıyor” dedi.

Her on katılımcıdan dokuzu varlık yönetiminin İsviçre finansı için oldukça önemli olduğunu söyledi. Corredig, “sektörü bekleyen zorluklar var. Özellikle süregelen düşük faiz ortamı ve sürdürülebilir ürünlere yönelik yükselen talep tehdit oluşturuyor” dedi. Birçok varlık yöneticisi sürdürülebilir yatırım ürünleri ortaya koyuyor ve bu da talebin yüksek olduğunun bir işareti olarak algılanıyor.

Ankete göre de durum bu şekilde. Katılımcıların %60’ı sürdürülebilir yatırımların geleceğin yatırım trendi olacağını düşünüyor. Katılımcılar aynı zamanda pasif yatırımların sektörde oldukça önemli bir rol oynamaya devam edeceğini söyledi. Neredeyse yarısı hacmin gelecek yıllarda artmaya devam edeceğine inandığını ifade etti. Kripto paralara yönelik talebin de giderek artacağı düşünülüyor.

Diğer yandan robot danışmanlar gibi teknolojik gelişmeler ya da Smart Beta gibi yatırım stratejileri üzerinde fazlalıkla durulmuyor. Katılımcıların %82’si sektörün marjlarının, borsa yatırım fonları ciddi rakipler olarak yükselmeye devam ettikçe düşeceğini tahmin ediyor. Corredig, “birçok pasif yatırım stratejisi merkez bankalarının para politikalarından devasa faydalar gördü” dedi.

“Düşük faiz oranları ve trilyonlarca dolar sermaye 2008 yılından bu yana değerlemelerde aşırı bir yükselişi tetikledi” açıklamasında bulundu. Devamında “yine de bu ortamda bile güçlü araştırmaları olan varlık yöneticileri, dijitalleşme gibi diğer trendlerden doğan fırsatları kullanmayı başardı” ifadesini kullandı. Corredig, “pandeminin başlangıcının ardından, sermaye piyasalarında yüksek dalgalanmalarla birlikte zorlu bir dönem gördük” dedi.

Açıklamasının devamında, “yeterli likiditesi olan aktif yöneticiler ev ödevlerini yaptı ve koşulları yüksek performans göstermek için kullandı” ifadesini kullandı. Bunlara ek olarak ankete göre İsviçre’nin varlık yönetimi sektöründe performans açık ara en önemli faktör ve yerel hukuk sistemi ile siyasi istikrar eşit derecede önemli görülmüyor.

Anket sonuçlarında korona virüsün büyük bir etkisinin olmadığı ve varlık yöneticilerinin %60’ının 2020’nin mart ayından bu yana görülen performanstan tatmin olduğu görüldü. Katılımcıların yalnızca %15,5’i performansı yeterli bulmadığını söyledi. Geçtiğimiz yıl mart ayında yaşanan kayıpların rekor bir sürede telafi edilmiş olmasının da olumlu etkisi oldu.

Likiditelerini bu süreçte pozisyonlarını korumak için kullanan fon yöneticileri yıl sonunda güçlü performanslar gösterdi. Hizmet puanları da ankette oldukça öne çıktı. Katılımcıların %75’inden fazlası varlık yöneticilerin müşteri ihtiyaçlarını başarılı bir şekilde karşıladığını söyledi.

Ünlü CEO'dan şaşırtan istifa

 

Konteyner krizi küresel ticarette sorun olmaya devam ediyor

 

İran'da Bitcoin darbesi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)