BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiİsviçrelilerden 5g protestosu----

İsviçrelilerden 5g protestosu

İsviçrelilerden 5g protestosu
22 Eylül 2019 - 17:18 www.finansgundem.com

İsviçre'nin başkenti Bern'de binlerce kişi cep telefonlarında kullanılan 5G teknolojisini insan sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle protesto etti.

Parlamento binası önünde toplanan kalabalık hızlı internet erişimi sağlayan ve ülkenin birçok noktasına inşa edilen 5G baz istasyonlarının insan sağlığına olan etkilerinin yeterince araştırılmadığını ve yeni anten kurulumuyla ilgili çalışmaların sonlanması gerektiğini açıkladı. Protesto gösterisini düzenleyen sivil toplum örgütü Frequencia Başkanı Tamlin Schibler Ulmann "5G teknolojisinin birçok kişi tarafından kabul görmemesi, bu teknolojinin kontrolsüz bir biçimde sunulduğunun en büyük göstergesi" ifadelerini kullandı.

5G teknolojisi Avrupa'da refah ve eğitim seviyesinin en yüksek olduğu ülkelerden biri olan İsviçre'de uzun süredir tartışma konusu.

Ülkedeki bazı uzmanlar 5G antenlerinin yaydığı güçlü elektromanyetik radyasyon dalgalarının insan sağlığına açısından büyük risk taşıdığını, zararsız olduğu kanıtlanana kadar eski teknolojinin kullanımına devam edilmesi gerektiğini belirtiyor. İsviçre Doktorlar Federasyonu da (FMH) yeni teknolojinin tartışmaya açık olduğunu ve dikkatli olunması gerektiğini açıklamıştı.

Bu gelişmeler üzerine Cenevre, Vaud, Fribourg ve Neuchatel gibi kantonlar baz istasyonlarının kurulumunu durdurma kararı aldı. İsviçre'nin en büyük üç telekom operatörü olan Swisscom, Sunrise ve Salt şirketleri şimdiye kadar 334 adet 5G baz istasyonu kurdu.

İsviçre devleti tarafından görevlendirilen bazı uzmanlarsa 5G'nin zararlarını araştırdıkları çalışmaların devam ettiğini ve sene sonunda bir rapor hazırlayacaklarını açıkladı. (Euronews)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Musa erbas22 Eylül 2019 18:32

    Bizim ülkemmizde 4G hizmeti hüsranla sonuçlandı Birde utanmadan servis sağlayıcılar 5G ye geçmeyi düşünüyor.. Önce alt yapıyı düzgün sunun