BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsviçreli bankaya yolsuzluk cezası----

İsviçreli bankaya yolsuzluk cezası

İsviçreli bankaya yolsuzluk cezası
20 Şubat 2020 - 18:05 www.finansgundem.com

İsviçre'de finansal piyasalar denetim kurulu (FINMA) Julius Baer bankasına 9 yıllık bir süre boyunca kara para aklamayla mücadele konusundaki yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle ceza verdi

FINMA cezanın Venezuela'nın devlet petrol şirketi ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ile ilgili yolsuzluklardaki rolü nedeniyle verildiğini açıkladı.

Bankaya ayrıca müşteri temsilcilerinin işe alım ve yönetim süreçlerini geliştirerek ikramiye ve disiplin yönetmeliklerini düzeltme emri verildi.

FINMA'dan yapılan yazılı açıklamada bankaya kara para aklamayla mücadelede yükümlülüklerini yerine getirme konusundaki önlemleri bir an evvel tamamla talimatı verildiği vurgulandı. Banka da otoritelerle tam uyum içerisinde çalıştıklarını ve tespit edilen eksikliklerin giderileceğini açıkladı.

Julius Baer müşterilerinin kimlikleri ve servetlerinin kaynağını belirleme konusunda yeterli çabayı sarf etmediği gerekçesiyle kusurlu bulundu. Yapılan incelemelerde Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA ile ilgili potansiyel sorunlu işlemler tespit edildiği halde Venezuelalı müşterilerle ilgilenen bir temsilcinin 2016 ve 2017 yıllarında milyonlarca frank ikramiye aldığı tespit edildi. Örnek olarak bankanın yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya olduğunu bildiği bir müşterinin 70 milyon franklık işlemini gerekli incelemeleri yapmadan yerine getirdiği belirtildi.

Denetim kurulu buna benzer vakaların bankanın bonus ve ikramiye sisteminin tamamen mali hedeflere odaklandığını fakat hukuka uygunluk ve risk yönetimi hedeflerini göz ardı ettiğini ortaya koyduğunu vurguladı.

FINMA, bankanın FIFA ile ilgili yolsuzluklardaki rolü hakkında detaylı bilgi vermezken banka içindeki reformları takip etmek üzere bağımsız bir denetçinin atandığını ve düzenlemelere tamamen uyumlu hale gelene kadar yüksek hacimli ve kompleks işlemler yapılmasının yasaklandığını duyurdu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)