BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİsviçre'den kritik Credit Suisse adımı----

İsviçre'den kritik Credit Suisse adımı

İsviçre'den kritik Credit Suisse adımı
16 Mart 2023 - 00:22 www.finansgundem.com

İsviçre’de Finansal Piyasalar Düzenleme Kurulu ve İsviçre Merkez Bankası, Credit Suisse ile ilgili endişeleri yatıştırmaya yönelik likidite adımı attı

İsviçre Finansal Piyasalar Düzenleme Kurulu (FINMA) ve İsviçre Merkez Bankası (SNB), gerekirse Credit Suisse'e likidite sağlanacağını bildirdi.

FINMA ve SNB’den yapılan ortak açıklamada, ABD bankacılık sektöründeki son gelişmelerin, İsviçre kurumlarına doğrudan yayılma riskine dair göstergelerin olmadığına işaret edildi.

İsviçre’deki düzenlemelerin tüm bankaların minimum gereklilikleri karşılayan veya aşan sermaye ile likidite tamponları bulundurmasını gerektirdiği vurgulanan açıklamada, sistemik olarak önemli bankaların daha yüksek sermaye ve likidite gereksinimlerini karşılamak zorunda olduğu kaydedildi.

Açıklamada, bu gerekliliklerin büyük krizlere ve şoklara karşı direnç sağladığına işaret edilerek, Credit Suisse’in yasal sermaye ve likidite gereksinimlerini karşıladığı ifade edildi.

BANKA İLE YAKIN TEMAS HALİNDE OLUNDUĞU VURGULANDI

Credit Suisse’in borsa değeri ve borçlanma senetlerinin değerinin son günlerde piyasa tepkilerinden etkilendiği ifade edilen açıklamada, FINMA’nın banka ile yakın temas halinde olduğu vurgulandı.

Açıklamada, FINMA’nın Credit Suisse’in sistemik olarak önemli bankalar için geçerli olan daha yüksek sermaye ve likidite gerekliliklerini karşıladığını onayladığı, gerekirse SNB’nin bankaya likidite sağlayacağı bildirildi.

FINMA ve SNB’nin, gelişmeleri çok yakından takip ettiğinin altı çizilen açıklamada, finansal istikrarı sağlamak için Maliye Bakanlığı ile yakın temas halinde olunduğu kaydedildi.

AVRUPA’DA CREDIT SUISSE PANİĞİ

ABD’de başlayan bankacılık krizinin ardından Avrupa’da da Credit Suisse paniği yaşanmıştı.

İsviçre merkezli Credit Suisse bankasının en büyük ortağı Suudi Ulusal Bankasının sermaye artırımı yapmayacaklarını duyurmasıyla bankanın hisse senedi fiyatındaki düşüş yüzde 20’yi aşmış ve satış baskısı piyasa geneline yayılmıştı.

Suudi Ulusal Bankası Başkanı Ammar Al Khudairy’nin verdiği bir demeçte Credit Suisse’e daha fazla destek vermeyeceklerini duyurmasıyla başlayan panik satışlar Avrupa’da risk algısının had safhaya çıkmasına sebep olmuştu.

Credit Suisse, İsviçre Merkez Bankası'ndan yardım talep etti

 

S&P ve Fitch'ten ABD'li First Republic Bank'a kötü haber

 

McGuinness: Banka krizinin AB'ye doğrudan etkisi sınırlı

 

Piyasalarda 'Credit Suisse' etkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)