BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİsviçre'den bankalara uyarı----

İsviçre'den bankalara uyarı

İsviçre'den bankalara uyarı
13 Şubat 2013 - 18:56 www.finansgundem.com

İsviçre, bankalara sermaye artırımına gitmesini söyledi

İsviçre hükümeti, ülkenin son 20 yıldır yaşadığı en büyük konut patlamasından doğan risklere karşı bankaların sermayelerini artırmalarını söyledi.
Başkent Bern'den bugün yapılan açıklamaya göre bankalara yerel mortgagelara bağlı ekstra yüzde 1 risk-ağırlıklı varlık bulundurmaları talimatı verildi. 30 Eylül'de uygulanmaya başlanacak olan bu yeni kurala uymak için bankalar yaklaşık olarak 3 milyar franc (3.26 milyar dolar) eklemek zorunda kalacaklar.
Avrupa'daki borç krizi devam ederken, bölgenin en istikrarlı ekonomilerinden birisi olan İsviçre'de konut fiyatları yatırımcıların paralarını ülkeye aktarmasıyla Zürih'ten Cenevre'ye bir çok bölgede hızlı bir artış gösteriyor. Hükümet 1990'lı yılların başında yaşanan konut çöküşünün tekrarını engellemek için Temmuz ayında daha sıkı yasalar uygulamaya geçirirken, İsviçre Merkez Bankası ise piyasanın yükselmeye devam etmesiyle tamponun devreye sokulması gerektiğini belirtti.
İsviçre Maliye Bakanı Eveline Widmer-Schlumpf, "Biz sonuçları muhtemelen zor olacak bir balona karşı önceden harekete geçmeyi hedefliyoruz. Eğer durum istikrara kavuşursa, şu anda bu zorunluluğu getirdiğimiz gibi tekrar kaldırırız" ifadelerini kullandı.
İsviçre Merkez Bankası Haziran ayında yaptığı bir açıklamada risk olarak özellikle mortgage piyasasının üzerinde durdu. İsviçre'nin en büyük iki bankası UBS AG ve Credit Suisse Group AG Kasım sonu itibariyle toplam 252.2 milyar franclık bir mortgage seviyesine ulaşırken, bu rakam 2011 yılı sonuyla karşılaştırıldığında yüzde 4.8'lik bir artış gösterdi.
UBS, Zürih işlemlerinde yüzde 1.2'ye varan kayıplar yaşamasına rağmen yerel saatle 12:33 itibariyle yatay seyrederek 15.63 dolardan işlem gördü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)