BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİsviçre'den bankacıları cezalandıran adım!----

İsviçre'den bankacıları cezalandıran adım!

İsviçre'den bankacıları cezalandıran adım!
22 Mart 2023 - 11:02 www.finansgundem.com

UBS'in zordaki Credit Suisse'i satın almasının ardından hükümetten yeni bir adım daha geldi. İsviçre, Credit Suisse'teki bankacıların primlerine sınırlandırma getirdi.


İsviçre hükümetinin hazırladığı kurtarma paketi kapsamında UBS Group 167 yıldır faaliyet gösteren Credit Suisse'i 3 milyar İsviçre frangı karşılığında satın aldı ve bankanın 5.4 milyar dolar büyüklükteki borcunu üstlendi.

İsviçre hükümeti dün yaptığı açıklamada Credit Suisse'in 2022 yılına kadar olan dönemde "çalışanlara daha sonra vereceğini açıkladığı değişken ücretlerin" askıya alınması kararı aldığını belirtti. Söz konusu değişken ücretler çalışanlara dağıtılan hisse senedi gibi primlerden oluşuyor.

Hükümet ayrıca, bu yıl içinde ödenmiş olan veya kısa süre içinde ödeme tarihi gelen prim ödemelerini ise durdurmayacağını, bunun sadece krize sebep olmamış çalışanları korumayı amaçladığını belirtti.

HALKTAN SERT TEPKİ

Hükümetin bonus ödemelerini durdurması oldukça alışılmadık bir durum ancak devletin bankayı kurtarmak için yaklaşık 260 milyar frank tutarında garanti vermesi halktan sert tepki aldı.

Credit Suisse, UBS'e satılarak kurtarılmadan önce yayımlanan son faaliyet raporunda 2022 yılı için prim bütçesini %50 küçülterek 1 milyar franka indirdiğini belirtmişti.

İsviçreli sendikalar dün bankanın yöneticilerine prim verilmemesini talep etmişlerdi. (Dünya)

Dünya İsviçre'nin itibarını tartışıyor: Finansal bir muz cumhuriyeti!

 

İsviçre'den Credit Suisse'e 259 milyar euroluk destek

 

Credit Suisse çalışanları şokta

 

Credit Suisse mağdurları harekete geçti

 

BofA'dan Credit Suisse'e kötü haber

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)