BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsviçre'de Türklere kredi soruşturması----

İsviçre'de Türklere kredi soruşturması

İsviçre'de Türklere kredi soruşturması
27 Mayıs 2020 - 14:35 www.finansgundem.com

İsviçre'de Kovid-19 yardım kredilerini yurt dışına gönderen Türk vatandaşlarına soruşturma başlattı

İsviçre'nin Vaud Kantonu'nda savcılık Kovid-19'a karşı verilen mali desteği yurt dışına gönderen ya da fonu faklı işlerde kullanan şüpheliler hakkında soruşturma başlattı.

İsviçre basınında çıkan haberlerde yer alan iddialara göre aralarında Türkler'in de bulunduğu bazı vatandaşlar sahte beyanlarla elde ettikleri düşük faizli kredileri şirketleri için kullanmayıp, yurt dışına gönderdi. Soruşturma kapsamında bazı şüphelilerin gözaltına alındığı öne sürüldü.

Keystone-ATS haber ajansına konuşan Vaud Savcısı Anton Rüsch konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kovid-19 kredisi veren bankalar bazı ödemelerde şüpheli hareketler olduğunu anlayınca federal polisin kara para aklama dairesi ile irtibata geçti" dedi.

Savcı "Bu kredilerin şirketlerin nakit ihtiyacını karşılamak için kullanılmadığı ihtimali var. Yurt dışına en az 1,5 milyon İsviçre frangı transfer edildi. Bu paraların başka bir şey için kullanıldığından şüpheleniyoruz." ifadelerini kullandı. Euronews'ün haberine göre yurt dışına aktarılan paraların İsviçre'ye iade edilmesinin isteneceği belirtildi.

İsviçre'de patronlar devletin Kovid-19 maddi desteğiyle tefecilerden lüks araçlarını geri alıyor

Diğer yandan İsviçre'de bazı iş insanlarının devletin şirketlere Kovid-19'a karşı sağladığı maddi yardımı tefecilere ipotek olarak bıraktıkları lüks arabaları geri almak için kullandıkları ortaya çıktı.

İsviçre hükümeti, korona virüse karşı şirketlere 60 milyar İsviçre frangı maddi destek sağlamıştı

İsviçre'de tefecilik medeni kanununda yer alıyor. Vatandaşlar resmi olarak ipotek ettikleri değerli eşyaları karşılığında 100 bin İsviçre frangına kadar tefecilerden borç alabiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)