BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsviçre'de tasarruf tedbirlerine uymayanlar hapse girebilir----

İsviçre'de tasarruf tedbirlerine uymayanlar hapse girebilir

İsviçre'de tasarruf tedbirlerine uymayanlar hapse girebilir
06 Eylül 2022 - 12:00 www.finansgundem.com

İsviçre'de, kışın enerji sorununun acil durum seviyesine gelmesi durumunda tasarruf tedbirlerini uygulamayanlar hapis cezasına çarptırılacak.


Enerji krizi tartışmalarının gündemden düşmediği İsviçre'de, kış mevsiminde yeterli miktarda doğalgaz bulunmaması halinde doğalgaz ile ısıtılan evlerde odaların ısı seviyesinin 19 derece, sıcak su seviyesinin ise 60 dereceyle sınırlandırılacağı bildirildi.

Bu durumda elektrikli sobaların da kullanımının yasaklanacağı, evlerdeki sauna ve yüzme havuzlarının soğuk tutulacağı açıklandı.

3 yıla kadar hapis cezası

Blick gazetesinin haberinde, enerji sıkıntısının acil duruma gelmesi halinde hükümetin öngördüğü tasarruf tedbirlerine uymayanların 3 yıla kadar hapis cezası veya para cezasıyla cezalandırılabileceği ifade edildi.

Eski Konfederasyon Başkanı ve mevcut Ekonomi Bakanı Guy Parmelin, tasarruf tedbirlerinin polis tarafından denetlenmesi ihtimali hakkında, "Biz polis devleti değiliz. Tedbirlerin kontrolü için polis her eve girmeyecek fakat seçilen bazı noktalar teftiş edilecek" dedi.

CERN'in çalışmaları da durabilir

İsviçre'deki enerji krizinin, ülkede faaliyet gösteren Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ndeki (CERN) deneylerin durmasına yol açabileceği söylendi.

Wall Street Journal gazetesine konuşan CERN'in enerji yönetimi sorumlusu Serge Claudet, ülkede elektrik sıkıntısının krize evirilmesi halinde, merkezdeki mevcut deney faaliyetlerinin bir süreliğine durdurulmasına dair plan taslağı hazırladıklarını duyurdu.

'Sistemin istikrarı en büyük endişemiz'

Claudet, "Sistemin istikrarı en büyük endişemizdir. Bu konuda atacağımız adımlar, kendi bölgemizde elektrik kesintilerini önleyebilir" ifadelerini kullandı.

İsviçre'nin Cenevre kentinin Fransa sınırı yakınlarındaki CERN, deney çalışmalarının yoğunlaştığı sırada 200 megavat elektrik tüketiyor. Doğadaki dört temel kuvvetin dışında yeni bir kuvvet arama çalışmalarını sürdürmek için inşa edilen Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (LHC) da CERN'de çalıştırılıyor.

İsviçre enflasyon hedefinde değişiklik yapmayacak

 

İsviçre'de halka ilginç tavsiye: Mum ve odun biriktirin

 

İsviçre'nin dev bankasında yeni işten çıkarma hazırlığı

 

İsviçre'de enflasyon rekor kırdı

 

Avrupa'nın tüketim mal ve hizmetlerinde en pahalı ülkesi İsviçre

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)