BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Hürriyet binasına biçilen değer ----

İşte Hürriyet binasına biçilen değer

İşte Hürriyet binasına biçilen değer
27 Ocak 2012 - 10:14 www.finansgundem.com

Hürriyet Gazetecilik'in İkitelli'de satışa çıakrdığı binası için 100 milyon dolar değer biçiliyor

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Hürriyet Gazetecilik yönetim binasının da içerisinde bulunduğu ve Hürriyet Medya Towers olarak bilinen dört adet gayrimenkulün satın alınması için Hürriyet Gazetecilik ile görüşmelerin başladığını ve görüşmelerin yüksek oranda bir mutabakat çerçevesinde ilerlediğini açıkladı.
Ankara merkezli Nurol Grubu, inşaat, ticaret, turizm ve otel yönetimi, finans ve sigortacılık, makine ve savunma sanayii, gıda ve elektronik olarak yedi ana faaliyet alanına yayılmış 39 şirket ve ortaklıktan oluşuyor.
Analistler, Nurol GYO için ilk etapta direkt para çıkışını engellemek için söz konusu araziyi tamamen satın almak yerine Hürriyet ile birlikte ortak bir proje geliştirmenin daha avantajlı olduğunu; ancak borçlarını kapatmak isteyen Hürriyet'in satış seçeneği ile kısa vadede nakit girişini tercih etmesinin beklendiğini ifade ediyor.
DEĞERİ 100 MİLYON DOLAR
Söz konusu bölgedeki emsal araziler göz önüne alındığında, gayrimenkul satışının 100 milyon dolar civarı bir fiyattan gerçekleşmesi beklenirken; arazide geliştirilebilecek bir projenin büyüklüğünün ise en az 400-500 milyon lira civarında olabileceği, ancak projenin konut ya da ticari olmasına bağlı olarak bu fiyatın değişebileceği belirtiliyor.
Hürriyet'in faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre, 30 Eylül itibariyle şirketin kısa vadeli yükümlülükleri 391,6 milyon TL, uzun vadeli yükümlülükleri toplamı ise 546,2 milyon lira seviyesinde bulunuyor. Haberin ardından Nurol GYO hisseleri yüzde 17,54 yükselişle her iki seansta tavana çıkarak 7,64 liradan günü tamamlarken; Hürriyet Gazetecilik yüzde 3,33 primle 0,93 liradan kapandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)