BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsviçre Rusya'ya yönelik yaptırımları genişletti----

İsviçre Rusya'ya yönelik yaptırımları genişletti

İsviçre Rusya'ya yönelik yaptırımları genişletti
16 Mart 2022 - 17:28 www.finansgundem.com

İsviçre'de Federal Hükümet, Rusya'ya karşı yaptırımları genişletti ve 200'den fazla Rus iş insanı, oligark ve kuruluşu yaptırım listesine aldı.

İsviçre Ekonomi Bakanı Guy Parmelin, "Rusya'nın Ukrayna'da uluslararası hukuku ciddi şekilde ihlal etmesiyle bağlantılı" 200'den fazla kişi ve kuruluşa yaptırım uygulanmasını onayladı.

Tarafsızlığı ve uluslararası barış görüşmelerine ev sahipliği yapmasıyla bilinen İsviçre, 28 Şubat'ta Rusya'ya karşı Avrupa Birliği (AB) ile aynı yaptırımları uygulama kararı almıştı.

197 Rus vatandaşına mali yaptırım

Açıklamada, "İsviçre'nin yaptırım listesi şimdi tamamen AB'ninkiyle aynı" denildi. 197 Rus vatandaşına mali yaptırım ve seyahat kısıtlaması getirileceği aktarılan açıklamada, ayrıca ilave olarak 9 Rus kuruluşuna da mali yaptırım uygulanacağı ve kararın bugün saat 12.00'den itibaren yürürlüğe girdiği söylendi.

Açıklamada, yaptırım kararı alınanların isimlerine yer verilmezken, bu kişiler arasında oligarklar ve önde gelen iş insanları olduğu belirtildi.

İsviçre'nin savaş karşısındaki tutumu

İsviçre, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından bu ülkeyi "en güçlü şekilde" kınadığını duyurmuştu. AB ise İsviçre'nin Rusya'ya karşı kendisiyle aynı yaptırımları uygulama kararını memnuniyetle karşılamıştı. İsviçre, Rusya-Ukrayna savaşı öncesinde ABD ve Rusya arasında Ukrayna konulu ikili görüşmelere ev sahipliği yapmıştı.

Yaptırım uygulanan oligarkların listesi

Rusya'dan Kanada Başbakanı Trudeau ve 313 kişiye yaptırım kararı

Rusya'dan ABD Başkanı Biden ve bakanlara yaptırım kararı

Rus oligarklara bir darbe daha: 350 maddelik yeni yaptırım listesi!

Rusya yaptırımları küresel kriz mi getirecek?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)