BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİsviçre polisinden Credit Suisse’e baskın----

İsviçre polisinden Credit Suisse’e baskın

İsviçre polisinden Credit Suisse’e baskın
04 Ekim 2021 - 00:05 www.finansgundem.com

İsviçre polisi, iflas eden finans şirketi Greensill Capital’a yönelik soruşturma kapsamında Credit Suisse’e baskın düzenledi. Credit Suisse’den yapılan açıklamada yetkililerle işbirliği içinde olunduğu söylendi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre polisi iflas eden finans şirketi Greensill Capital’a yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Credit Suisse’e baskın düzenledi. Greensill’in mart ayında gerçekleşen iflası dev İsviçre bankasına darbe vurmuştu. Credit Suisse, Greensill’in tedarik zinciri kredi programlarının finansmanını sağlayan 10 milyar dolarlık yatırım fonlarını yönetiyordu.

Banka şimdiye kadar Credit Suisse-Greensill fonlarında bulunan yatırımların yaklaşık 7 milyar dolarını geri almayı başardı. Credit Suisse sözcüsü, “Credit Suisse’e yönelik olmayan soruşturma sürecinde veri toplandı” dedi. Sözcü bankanın otoritelerle tam işbirliği içinde olduğunu ifade etti.

İsviçre gazetesi NZZ am Sonntag daha önce Credit Suisse ofislerine yapılan baskınları bildirmiş, bunların Greensill soruşturmasıyla bağlantılı olduğunu dile getirmişti. Greensill sözcüsü ise Wall Street Journal’ın haberine göre açıklama yapmayı reddetti. İsviçre’nin finansal düzenleyicisi FINMA Greensill Capital ile olan ilişkileri nedeniyle Credit Suisse’e yönelik inceleme başlattı.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bankanın varlık yönetimi birimi, birkaç yıl boyunca Greensill tarafından oluşturulan tedarik zinciri finanı kredilerini satın aldı ve bunları ‘güvenli’ yatırımlar olarak yatırımcılara sattı. Ancak Greensill’in birçok kredisi riskli borçlanıcılara verildi ve geleneksel tedarik zinciri finansının bir parçası değil, şirketler için bir tür kısa vadeli nakit avanstı.

İngiltere'de 3,5 milyon hane yakıt sıkıntısıyla karşılaşabilir

 

Panik satışına en yatkın insan profili

 

Japon devinde istifa depremi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)