BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİsviçre Merkez Bankası'nın frank mücadelesi----

İsviçre Merkez Bankası'nın frank mücadelesi

İsviçre Merkez Bankası'nın frank mücadelesi
11 Mayıs 2020 - 13:07 www.finansgundem.com

İsviçre Merkez Bankası İsviçre frankı üzerindeki aşırı değer kazancı baskısıyla mücadele ediyor.

Korona virüs krizi güvenli liman İsviçre frankı üzerinde aşırı değer kazanması baskısını artırırken, İsviçre Merkez Bankası (SNB) Başkanı Thomas Jordan, SNB'nin son derece gevşek para politikasına bir alternatifi olmadığını açıkladı.

Jordan, SonntagsZeitung gazetesine yaptığı açıklamada, SNB'nin %-0.75 seviyesinde negatif faizinden memnun olmadığını söyledi.

Jordan koşullar izin verir vermez dünyanın en düşük faizlerinden biri olan İsviçre'de faizleri yükselteceğini ancak bunun şu anda imkansız olduğunu söyledi.

Jordan, "Maalesef negatif faiz oranını korumaktan başka seçeneğimiz yok, (negatif faiz) olmasaydı şimdi çok daha zor bir durumda olurduk" dedi.

Jordan, "İsviçre frankı büyük ölçüde daha çekici olacak ve İsviçre ekonomisi için finansman koşulları çok daha kötü olacak. İsviçre'ye büyük zarar gelmesini önlemek için şu anda negatif faiz gerekiyor" dedi.

Jordan SNB'nin frankın yükselişini azaltmak için döviz alımlarını da artırdığını söyledi.
Merkez bankasındaki vadesiz mevduatlar, bu yıl yaklaşık 77 milyar İsviçre frankı (79.33 milyar dolar) artarken, frank euro karşısında Temmuz 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine yükseldi.

Jordan, "Birkaç kez vurguladık ... İsviçre piyasası üzerindeki baskıyı azaltmak için döviz piyasalarında aktifiz" dedi.

Jordan "İşlemlerimizi kasıtlı olarak asla ayrıntılı olarak rapor etmiyoruz, ancak önemli bir taahhütte bulunduğumuzu vurgulamak istiyorum" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)