BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİsviçre hesapları vermeyebilir!----

İsviçre hesapları vermeyebilir!

İsviçre hesapları vermeyebilir!
18 Haziran 2013 - 19:50 www.finansgundem.com

ABD vatandaşlarının İsviçre'deki bankalarda olan hesaplarını afişe etme kanunu İsviçre Meclisi tarafından reddedildi

İsviçre Temsilciler Meclisi, ABD vatandaşlarının İsviçre´deki banka hesaplarına ait bilgilerin paylaşılmasını öngören yasayı reddetti. Karar, 67 kabule karşılık 126 red oyuyla alındı.
Yasaya karşı çıkan milletvekillerinin çoğunluğu, yasanın İsviçre´nin egemenliğine aykırı olduğunu ve ABD´nin bu anlaşmanın doğuracağı sonuçlar konusunda yeterli teminatı vermediğini dile getirdi.
Milletvekilleri ayrıca, yasanın başka ülkelerin de İsviçre´ye aynı taleplerle başvurmasına neden olabileceğini belirtti.
Yasayı savunanlar ise yasayla birlikte ABD ile yaşanan anlaşmazlıklarının çözülebileceğini kaydetti.
Milletvekillerine oylama öncesi bir konuşma yapan Maliye Bakanı Eveline Widmer-Schlumpf, yasanın İsviçre banka hesapları gizlilği kurallarını ihlal etmediğini savundu.
Yasanın reddedilmesinin İsviçre´nin ekonomisine zarar vereceğini belirten Schlumpf, ülkenin bir finansal merkez olma ününü de zedeleyeceğini söyledi.
Reddedilen yasa Senato´ya geri gönderildi. Yasa daha önce kabul edildiği Senato´da da reddedilirse resmen düşmüş olacak.
Ülkedeki önemli Banka yöneticilerinin çoğunluğu, ABD´de geçmişte açılan davalar sonucunda yüklü miktarda tazminatlar ödendiği için bu yasanın geçmesini istiyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)