BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşverene ilk teşvik geldi----

İşverene ilk teşvik geldi

İşverene ilk teşvik geldi
29 Aralık 2015 - 06:10 www.finansgundem.com

Hükümetin asgari ücret artışına yönelik desteklemeleri bekleyen işverenlere, 2016 yılı için ilk teşvik geldi

Yeni işçi alan işverenlere uygulanan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim teşviğinin süresi bu yılın sonunda doluyordu. Alınan ve dün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kararla, söz konusu teşvik 2020 yılı sonuna kadar uzatıldı. Uygulamaya göre, yeni işçiler, başladıkları işyerinden bildirilen prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısının ortalamasına ilave olmaması ve diğer koşulların sağlanmasıyla prime esas kazançlar üzerinden hesaplanan sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarları İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak.

İşyerlerinin bu teşvikten yararlanması için aranılan temel koşul, sigortalıların, işe alındıkları tarihten önceki altı aylık süreye ilişkin düzenlenen aylık prim ve hizmet belgesinde kayıtlı sigortalı sayısına ilave olarak çalıştırılmaları olacak. İşyerinin yeni açılacak olması halinde ise geriye doğru bildirim söz konusu olmadığından, bu işyerleri için ortalama hesabı yapılmayacak ve işyerinin açıldığı ay alınan işçilerin tamamı bu yeni teşvikten yararlanılabilecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)