BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşverene asgari ücret desteği 400 TL'ye çıkarıldı----

İşverene asgari ücret desteği 400 TL'ye çıkarıldı

İşverene asgari ücret desteği 400 TL'ye çıkarıldı
04 Ocak 2023 - 14:12 www.finansgundem.com

Bakan Bilgin ile TİSK Başkanı Akkol’un görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret desteğinin 400 TL’ye yükseltildiğini açıkladı. Akkol, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a asgari ücret desteği için teşekkür etti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında asgari ücret desteğinin 400 TL’ye yükseltildiğini açıkladı. Bu destek, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 2023 ücretini belirlerken 250 TL olarak belirlenmişti. Böylece, yeni ücret yürürlüğe girdikten birkaç gün sonra yeni bir destek artışı yapılmış oldu.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu süreç içinde desteğin artırılması için talepte bulunmuştu. İşletmelerden bu yönde yoğun talep geldiği vurgulanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol’un bir araya geldiği görüşmede de bu talep iletilmişti.

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan 400 TL’lik destek, hali hazırda asgari ücret desteği kullanan bütün firmalar için geçerli olacak. Destek 2023 Ocak ve Haziran döneminde uygulanacak.

TİSK Başkanı Akkol'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a asgari ücret desteği teşekkürü
 
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücret desteğinin 400 liraya yükseltilmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Akkol, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asgari ücret desteğinin 400 liraya çıkarıldığı müjdesinin verildiğini anımsattı.

TİSK olarak, asgari ücret desteğinin artırılması taleplerinin karşılık bulmasından memnuniyet duyduklarını belirten Akkol, şunları kaydetti:

Atılan bu adım, başta küçük-orta ölçekli işletmelerin korunmasına sağlayacağı katkı ile ülkemiz çalışma hayatı için son derece kıymetlidir. Bu vesile ile bugüne kadar ilettiğimiz tüm beklentilerimizi dinleyen ve desteklerini işletmelerimizden esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Bilgin'e çalışma hayatımız adına bir kez daha teşekkür ederiz.

 TİSK olarak ülkeye, işletmelere ve çalışanlara katkı sunacak her adım için ellerini taşın altına koyacakları yönündeki açıklamalarını anımsatan Akkol, "Tüm çalışmalara da bu ilke üzerinden yaklaşıyoruz. Ülkemize, çalışma hayatımıza ve çalışma arkadaşlarımıza değer katacak uygulamaların hayata geçmesi için çalışmayı tüm gücümüzle sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
 

En düşük memur emekli maaşı 7.901 TL’ye yükseldi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Memur ve emekliye yüzde 30 zam

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)