BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsveçt'te mesai 6 saate iniyor----

İsveçt'te mesai 6 saate iniyor

İsveçt'te mesai 6 saate iniyor
02 Ekim 2015 - 22:30 www.finansgundem.com

İsveç'te mesai süresini 6 saate indiren şirket sayısı artıyor. Sıkı çalışma ve az mola ile günde 6 saat çalışma daha başarılı sonuçlar veriyor

İsveç'te, 6 saatlik çalışma süresi yaygınlaşıyor. Altı saaatlik mesai, 13 yıl önce Göteborg'da bir otomobil bayiinde uygulanmaya başladı.

Sonra Stockholm'de bir yazılım şirketi, yaşlı bakım evi ve hastaneler ile diğer bazı şirketlerde uygulandı.

İşverenler, toplantıların ve molaların çok kısa tutulduğu 6 saatlik mesai süresinin çalışanları özel hayatlarında daha mutlu, iş yaşamlarında da daha motive ve verimli kılarken, karlılığı da artırdığını söylüyor.

Sosyal medyaya izin yok
Bu işyerlerinin bazılarında, çalışanların internette facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde zaman geçirmelerine ise izin verilmiyor.

Euronews'in haberine göre geçtiğimiz yıl 6 saatlik mesai uygulamasına geçen Stockholm merkezli Filimindus yazılım firmasının CEO'su Linus Feld konuyla ilgili olarak, "Sekiz saatlik çalışma süresi, bizim düşündüğümüz kadar verimli değil. Bir iş için sekiz saat boyunca odaklanmak sonra da iş dışındaki özel hayatınızı yürütmeniz zor.

Çalışanların 6 satlik sürede sosyal medyada zaman geçirmelerine izin verilmiyor ama bu onların ofiste daha yoğun motive olmalarını sağlıyor. İşten çıkınca da özel hayatları için yeterli enerji bulmuş oluyorlar." diyor.

Sonuçlar olumlu olunca şimdi İsveç'te 6 saatlik günlük çalışma süresinin yaygınlaşması tartışılıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)