BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİsveç'te insanlık ayıbı! Belediye yaşlıların poşetlerini taşımak için ücret istedi----

İsveç'te insanlık ayıbı! Belediye yaşlıların poşetlerini taşımak için ücret istedi

İsveç'te insanlık ayıbı! Belediye yaşlıların poşetlerini taşımak için ücret istedi
08 Nisan 2020 - 06:59 www.finansgundem.com

İsveç'in Sundsvall kentinde yalnız yaşayan 92 yaşındaki kadın market alışverişini kendi yapmak zorunda olduğunu ve yardım talep ettiği belediyenin poşetleri taşımak için 370 kron talep ettiğini söyledi

Sosyal devlet modeli, refah ülkesi ve sosyal demokrat modeli gibi kavramlar için örnek ülke olarak gösterilen İsveç'te tam anlamıyla bir insanlık ayıbı yaşanıyor. Belediyeler, kimsesi olmayan yaşlı insanlara yardımları para karşılığı yapıyor.

İsveç'in Sundsvall kentinde yalnız yaşayan 92 yaşındaki Kerstin Hedman, İsveç devlet televizyonu SVT'ye yaptığı açıklamada, kalp hastası olmasına rağmen markete tek başına gitmek zorunda olduğunu söyledi.

Hedman, "Kaldığım apartmanda bana yardım edecek kimse yok. Alışverişe kendim gidiyorum. Torbaları eve taşımak için belediyeye 370 kron (250 Türk lirası) ödüyorum. Belediyeden yardımcı olmalarını istedim ancak fiyatlarının bu olduğunu söylediler" diye konuştu.

Sundsvall Belediyesi, belirlediği tarife kapsamında, yaşlıların alışveriş poşetlerini ayda 4 kez, 5 kron indirimle 1475 kron (Yaklaşık 1000 TL) karşılığında evlerine taşıyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)