BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİsveç'te hiçbir iş yapmadan 12 bin lira aylık ----

İsveç'te hiçbir iş yapmadan 12 bin lira aylık

İsveç'te hiçbir iş yapmadan 12 bin lira aylık
13 Mart 2019 - 07:19 www.finansgundem.com

Göteborg Tren İstasyonu'nda açılan kadro, bir kişiye çalışmadan ömür boyu maaş hakkını getiriyor. Yapılacak tek şey sabah istasyon lambasını yakmak, mesai saati sonunda da lambayı söndürmek

Hiçbir şey yapmadan ömür boyu garantili bir işiniz olmasını istemez misiniz? İsveç'te şanslı bir kişi aylık 12 bin lira maaşla böyle bir işin sahibi olacak.

Public Art Agency Sweden tarafından finanse edilen bir sanat projesi kapsamında Göteborg tren istasyonunda böyle bir pozisyon açılıyor.

Jakob Senney ve Simon Goldin tarafından geliştirilen proje kapsamında bir kişi hayatının geri kalanında tam anlamıyla hiçbir şey yapmaması için işe alınacak.

Çıkılan ilanda seçilecek kişinin canı ne yapmak isterse onun iş tanımı olarak kabul edileceği ve ne olursa olsun maaşını almaya devam edeceği duyuruldu. Çalışandan beklenen tek şey belirli bir saatte Göteborg şehrindeki Korsvagen istasyonunda bulunması.

Her sabah çalışan istasyona gelerek mesaisinin başlama saatinde bir florasan lambayı yakacak. Lambayı söndürmesi gereken mesai bitimi saatine kadar ise istasyonda bulunma zorunluluğu yok, istediği her şeyi yapmakta özgür olacak.

12 bin lira maaş, yıllık yüzde 3,2 zam

İlanda kontratın tam zamanlı ve süresiz olduğu vurgulanırken çalışanın herhangi bir devlet memurunun sahip olduğu yıllık izin ve emeklilik aidatı gibi tüm haklara sahip olacağı vurgulandı.

İşe başlangıç maaşı ise 21 bin İsveç kronu (12 bin lira) olacak ve en az 120 yıl boyunca her yıl yüzde 3,2 oranında artacak.

Tabi bu işe başvurmak isteyenlerin istasyonun açılacağı 2026 yılına kadar beklemesi gerekecek.

Projenin kurucuları "ebedi istihdam" fikrinin çok sayıda şakanın, esprili hikayenin oluşmasına neden olacağını ve zamanla Göteborg'un kültür mirasına katkıda bulunacağını savunuyor. Bu şekilde projenin getirisinin ödenen paradan fazla olacağını belirten sanatçılar bu getirinin maaş artışından fazla olduğu sürece programın devam edebileceğini belirtti. (Euronews)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)