BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİsveç'te 17. asırdan kalma savaş gemisi bulundu----

İsveç'te 17. asırdan kalma savaş gemisi bulundu

İsveç'te 17. asırdan kalma savaş gemisi bulundu
25 Ekim 2022 - 16:38 www.finansgundem.com

İsveç Enkaz Müzesi, deniz arkeologlarının, 1629'da Stockholm açıklarında ilk seferinde batan savaş gemisi Vasa'nın uzun süredir kayıp olan kardeş gemisi Applet'i bulduklarını duyurdu.


1629'da yola çıkan Applet, 69 metrelik Vasa ile aynı gemi yapımcısı tarafından inşa edildi. Stockholm'ün hemen dışındaki Vaxholm adası açıklarında battı.

Müzede bir deniz arkeoloğu olan Jim Hansson, “Enkazın Vasa'ya ne kadar benzediğini gördüğümüzde nabzımız hızlandı” ifadesini kullandı. Hansson, yapının ve boyutların çok tanıdık göründüğünü belirterek, "Bu durum Vasa'nın kardeş gemilerinden biri olabileceğine dair umutları artırdı. Geminin yan kısımlarının bir kısmı düşerken, gövde alt güverteye kadar korunmuş ve düşen kısımlar iki seviyede silah portları gösteriyordu" dedi.

Batık, Aralık 2021'de keşfedildi. 2022 baharında daha kapsamlı bir araştırma yapıldı. Daha önce sadece Vasa'da görülen detaylar ortaya çıktı.

Applet olduğu doğrulandı

Müze, teknik detayların yanı sıra ölçümler ve ahşap örneklerin de bunun gerçekten Applet olduğunu doğruladığını bildirdi. 2019'da müze, aynı bölgede iki savaş gemisinin daha keşfedildiğini açıkladı.

O dönem arkeologlar, bunlardan birinin Applet olabileceğine inanıyorlard. Ama daha detaylı araştırmalar, bu gemilerin aslında 1648'den Apollo ve Maria adlı iki orta boy savaş gemisi olduğunu gösterdi.

Muğla'da 2400 yıllık oda mezar keşfedildi

 

Konya'daki altyapı çalışmalarında yer altı şehri keşfedildi!

 

Pasifik Okyanusu'nda yeni bir ada keşfedildi!

 

Dünyanın en eski yıldız haritası bulundu

 

Perre Antik Kenti'nde 1800 yıllık askeri madalya bulundu!

 

Adramytteion'da Roma hamamının yer altı ısıtma sistemi bulundu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)