BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsveçli şirket 5 bin mağaza için karar verecek----

İsveçli şirket 5 bin mağaza için karar verecek

İsveçli şirket 5 bin mağaza için karar verecek
01 Mart 2021 - 10:32 www.finansgundem.com

İsveçli dev perakendeci H&M'in, salgın sonrası online satışa yöneldiğinden dolayı sahip olduğu 5 bin mağaza için ne karar vereceği merak konusu oldu.

Bir süredir Stockholm'ün ana meydanındaki Hennes & Mauritz (H&M) amiral mağazasında yeni denemeler yapan dünyanın en büyük perakende zincirlerinden H&M, gerçekleştirdiği yenilikler özellikle diğer 5 bin mağaza için ne yapacağı düşündürüyor.

H&M, daha fazla insanı internetten alışveriş yapmaya iten bir salgının ardından yeniliklere hız verecek. Geçtiğimiz yıl atanan grubun kurucusu Persson ailesi dışından olan yöneticilerden Helena Helmersson'a göre önemli olan müşteri etkileşimini ve iletişimini arttırmak.

Helmersson, “Sahip olduğumuz fiziksel mağazalar ağı, güçlü yönlerimizden biridir. Mağazaların oynayabileceği farklı rollerdir. Bir mağazada ne tür deneyimler vardır? Çevrimiçi satış tedarik zincirinin parçası olabilirler mi? Keşfedilecek çok şey var… " açıklamasında bulundu.

MAĞAZALARININ BEŞTE DÖRDÜ KAPANDI,,, ONLINE SATIŞLAR DA ÇARE OLMADI

Financial Times'ın haberine göre 47 yaşındaki genel müdür Helmersson zor bir yıl geçirdi. Covid19 sebebiyle kapanmalar yaşanırken fiziksel mağazalarının beşte dördü kapanan H&M için online satışlar da yeterli olmadı. Mart ve nisan ayı toparlansa da yılbaşı döneminde yeniden düşüşe geçti.

2015'ten 2018 yılına kadar değer kaybeden H&M hisseleri geçen yılın mart ayından itibaren ise yüzde 50 yükseldi. Satışlar, H&M'in mali yılında Kasım ayı sonuna kadar yüzde 20 düşüşle 22,6 milyar dolara gerilerken, vergi öncesi kazançlar da düştü. Ancak yine de bir süre sonra yaşanan yükseliş Helmersson'ın açıklamasına göre ışığı görmek...

"ŞİMDİ Kİ KONU MÜŞTERİYLE İLİŞKİ KURMA BİÇİMİNİZ"

H&M 2025 yılına kadar yüzde 30 oranında geri dönüştürülmüş malzeme kullanmayı ve bu yolla sürdürülebilirlik çalışmalarının hızını arttırmayı planlıyor. Helmersson ayrıca farklı hizmetler sunan çeşitli mağazaları da sunacaklarını ve müşterilerle etkileşime geçeceklerini belirtiyor.

Helmersson, "Müşterinin yolculuğu sürekli gelişiyor. Bu süreci takip edeceğiz ve etkilemeye çalışacağız. Pandemiden önce perakende, yapılan işlem miktarına odaklıydı, şimdi ise konu müşteriyle ilişki kurma biçiminiz" diye konuştu.

H&M 250 mağazasını kapatmayı planlıyor

 

İngiliz mağazaları online tarafından ele geçiriliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)