BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay süreci başladı----

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay süreci başladı

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay süreci başladı
05 Temmuz 2022 - 11:55 www.finansgundem.com

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımına yönelik onay sürecinin başladığını duyurdu.

Madri'deki NATO Liderler Zirvesi sırasında gerçekleşen 4'lü görüşmede imzalanan mutabakat hayata geçiyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, üyelik görüşmelerini pazartesi günü tamamlayan İsveç ve Finlandiya'nın NATO karargahında üyelik protokolünün imzalandığını açıkladı. Stoltenberg atılan imzalarla üye ülkelerin parlamentolarında yapılacak onaylama sürecinin resmen başladığını duyurdu.

Türkiye’nin, İspanya’nın başkenti Madrid’de 29-30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nda İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasının ardından söz konusu ülkeler NATO'ya davet edilmiş ve iki ülkenin NATO'ya katılım müzakerelerinin tamamlandığı bildirilmişti.

Bugün NATO karargahında NATO üyesi 30 ülkenin temsilcilerinin katılımı ile İsveç ve Finlandiya'nın katılım protokollerini imzalandı.

Protokolün imzalanmasının ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği için onay sürecinin başladığını söyledi.

Rusya'dan Finlandiya'ya 'NATO sınır üssü' uyarısı

 

NATO Liderler Zirvesi'nin sonuç bildirgesi: İsveç ve Finlandiya birliğe davet edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)