BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsveç: Türkiye'nin suçlamaları temelsiz----

İsveç: Türkiye'nin suçlamaları temelsiz

İsveç: Türkiye'nin suçlamaları temelsiz
27 Mayıs 2022 - 15:51 www.finansgundem.com

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Türkiye'nin ülkesinin ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurusuna itirazlarıyla ilgili olarak Twitter'da açıklama yaptı.


İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, “Demokratik gruplardaki İsveçli siyasetçilerin terör örgütü PKK'yı temsil ettiği haberleri doğru değildir” açıklamasını yaptı. Linde, “Şiddet, terör ve aşırılığın demokratik toplumumuzda hiçbir yeri yoktur. Bunlar ciddi ve temelsiz suçlamalar” dedi.

Linde'den Olof Palme göndermesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO'ya adaylık başvurusunda bulunan İsveç ve Finlandiya'nın PKK ile FETÖ terör örgütlerine destek olduğunu söyleyerek askeri ittifaka üye olmalarına karşı çıkacağını belirtmesi tartışma yarattı.

Ann Linde, geçen hafta Twitter üzerinden, “İsveç ile ilgili çok yayılan #dezenformasyon sonrasında hatırlatmak isteriz ki 1984'te Olof Palme hükümeti PKK'yı Türkiye'den sonra terör örgütü olarak tanıyan ilk ülkedir” açıklamasını yapmıştı.

Görüşmeler devam edecek ama görüşme tarihi uzak

Türkiye'nin İsveç ile Finlandiya'dan heyetlerle bu hafta yaptığı görüşmelerde sınırlı ilerleme sağlandığı kaydedildi.

İki kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre çarşamba günü yapılan heyetler arası görüşmelerin bir sonraki turunun ne zaman yapılacağı netleşmedi. Üst düzey bir Türk yetkili, “Kolay bir süreç değil. Somut adımlar atmaları gerek. Görüşmeler devam edecek fakat görüşme tarihi çok yakın değil gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı.

Görüşmelerde net bir mesafe alınamadı

İkinci bir kaynak ise görüşmelerde net bir mesafe alınamadığını, görüşmelerin devamına yönelik bir takvim belirlenmediğini söyleyerek, 29-30 Haziran’da Madrid’de yapılacak NATO zirvesi öncesinde Türkiye’nin itirazlarının ortadan kalkmamış olacağına dikkat çekti.

Aynı kaynak, Türk yetkililerle İsveçli ve Finlandiyalı heyetler arasında önce ayrı ayrı yapılan, sonra tüm tarafların katıldığı beş saatlik görüşmenin samimi geçtiğini ifade etti.

Çavuşoğlu ne demişti?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün yaptığı açıklamada, “Türkiye NATO'nun açık kapı politikasını her zaman desteklemiştir, ancak Türkiye'nin iki ülkenin üyeliği ile ilgili koyduğu rezervin sebebi bu ülkelerin terör örgütleriyle ilişkileridir. Finlandiya ve İsveç'in güvenlik endişelerini anlıyoruz ama herkesin Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini de anlaması gerekiyor” demişti.

Çavuşoğlu'ndan NATO açıklaması: Talebimiz meşru

Bakan Çavuşoğlu, Stoltenberg ile görüştü

İsveç devlet televizyonunda terör propagandası

Türkiye, İsveç ve Finlandiya heyetlerinin görüşmesi başladı

Eski Finlandiya Başbakanı: Türkiye'nin endişeleri dikkate alınmalı

Finlandiya'dan PKK açıklaması

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)