BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsveç: İran bir vatandaşımızı gözaltına aldı----

İsveç: İran bir vatandaşımızı gözaltına aldı

İsveç: İran bir vatandaşımızı gözaltına aldı
06 Mayıs 2022 - 16:55 www.finansgundem.com

İsveç, İran'da bir vatandaşının gözaltına alındığını duyurdu. İsveç Dışişleri Bakanlığı İsveç'in Tahran Büyükelçiliğinin konuyla ilgili Tahran yönetimiyle temasta olduğunu bildirdi.

İsveç Dışişleri Bakanlığı, İran'da 30 yaşlarında İsveç vatandaşı bir turistin gözaltına alındığını açıkladı. Aftonbladet gazetesine açıklama yapan bir yetkili ise İsveç ile İran arasında son günlerde bozulan ilişkilerden dolayı bu olayın meydana geldiğini söyledi.

Tutuklu vatandaşlar krizi

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile İsveçli mevkidaşı Ann Linde, dün, İran'da İsrail adına casusluk suçlamasıyla idam edileceği söylenen İran-İsveç çifte vatandaşı Ahmed Rıza Celali ile İsveç'te müebbet hapis talebiyle yargılanan İranlı eski yargı yetkilisi Hamid Nuri'nin durumunu görüşmüştü.

Ne olmuştu?

İsveç'e 2019'da seyahat eden İranlı eski savcı vekili Hamid Nuri, İran'da 1988'deki toplu idam kararlarında rolü olduğu öne sürülerek tutuklanmıştı. Yargılanması devam eden Nuri'nin cezasının yıl sonunda belli olacağı bildirilmişti. İsveç'te yaşayan İranlı akademisyen Ahmed Rıza Celali de 2016'da İran'a yaptığı bir gezide tutuklanmıştı. İran'da casusluk suçlamalarıyla 2017'de idam cezasına çarptırılan İsveçli-İranlı akademisyen Ahmed Rıza Celali'nin bu ay içinde infaz edileceği açıklanmıştı.

İsveçli akademisyen idam edilecek

İsveç'te Müslüman ve Ortodoks Hristiyanlara ait mezarlar tahrip edildi

Paludan,İsveç'te yine Kur'an-ı Kerim yaktı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)