BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsveç hâlâ sürü bağışıklığına güveniyor----

İsveç hâlâ sürü bağışıklığına güveniyor

İsveç hâlâ sürü bağışıklığına güveniyor
07 Nisan 2020 - 16:53 www.finansgundem.com

Korona virüse karşı önlem almayarak sürü bağışıklığı düşüncesine güvenen Avrupa'daki tek ülke İsveç

Yeni tip korona virüs salgınının merkezi haline gelen Avrupa'da çoğu ülke önlemleri sıkılaştırırken biri Kovid-19'a karşı tartışmalı yaklaşımını sürdürüyor.

Tüm tepkilere rağmen sokağa çıkma kısıtlamalarının getirilmediği İsveç'te İtalya, Fransa ve Almanya gibi ülkelerin aksine mağazalar açık, insanlar herhangi bir kısıtlama olmaksızın sokaklarda gezebiliyor. Euronews'in haberine göre İsveç Hükümeti, Birleşik Krallık'ta bir süre uygulanan ancak sonradan iptal edilen "sürü bağışıklığı" yöntemini uyguluyor.

Halkın büyük bir kısmını kontrollü bir şekilde virüse karşı bağışıklık kazanmasının amaçlandığı yöntem eleştirilirken, Başbakan Stefan Löfven halkı "yetişkin gibi davranmaya" çağırdı. Löfven, halktan virüs hakkında dedikodu ve korku yaymamalarını istedi.
Yeni önlem yok

Hafta sonu ülke basınında önlemlerin sıkılaştırılabileceği yönündeki haberlerin aksine pazartesi Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada herhangi bir yeni tedbir açıklanmadı.

İsveç'te Kovid-19 salgınına karşı bugüne kadar alınan kararlar arasında 50'den fazla kişinin bir araya gelmesinin yasaklanması ve yaşlı bakımevlerine ziyaretlerin durdurulması geliyor.

İngiltere'de de salgının başlangıcında benzer bir politika yürütülmüş ancak kısa bir süre ardından bu politikadan vazgeçilerek ülkede çeşitli önlemler alınmıştı.

İsveç'te resmi verilere göre bugüne kadar 7 bin 693 vaka tespit edildi; 591 kişi ise Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)