BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsveç girişlerinde yeni düzenleme----

İsveç girişlerinde yeni düzenleme

İsveç girişlerinde yeni düzenleme
16 Aralık 2021 - 16:52 www.finansgundem.com

Omikron varyantının yayılmasının ardından vaka sayılarında yeniden bir artışın yaşandığı korona virüs salgınında İsveç, ülke girişlerinde yeni şartlar getirdiğini duyurdu.

İsveç'te yeni tip korona virüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle 21 Aralık'tan itibaren ülkeye girişlerde, diğer İskandinavya ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin vatandaşlarından Kovid-19 aşı sertifikası isteneceği bildirildi. İsveç Sosyal İşler Bakanı Lena Hallengren, korona virüs nedeniyle kötüleşen durumu kontrol altına almak için bir dizi önlem almayı düşündüklerini belirtti.

72 SAAT GEÇERLİ PCR SONUCU İSTENECEK

Alınacak önlemlerden birinin de 21 Aralık'ta, Finlandiya, Norveç, Danimarka'nın yanı sıra AB ülkelerinden İsveç'e geleceklerin yanlarında Kovid-19 aşısı olduklarına dair sertifikaları ya da 72 saat geçerli PCR test sonuçlarını getirmeleri gerektiğini kaydetti.

İsveç'te Kovid-19 ile mücadelede "sürü bağışıklığı" stratejisinin başarısız olması nedeniyle 24 Aralık 2020 ile 1 Haziran 2021 arasında virüse karşı yeni tedbirler alınmıştı.

Tedbirler 29 Ekim'de de tamamen kaldırılmıştı. Salgının 4. dalgasının İsveç'te etkisini artırması nedeniyle, 8 Aralık'tan itibaren yeni tedbirler önerilerek, yetişkinlerin kalabalık yerlerden kaçınması, sosyal mesafeye uyulması ve toplu taşıma araçlarında maske takılması istenmişti.

Ülkede halihazırda, Türkiye'nin de aralarında olduğu, AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşlarından aşı sertifikası isteniyor.

Öte yandan Halk Sağlığı Enstitüsünün açıkladığı verilere göre, İsveç'te bugüne kadar Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bin 221'e çıkarken, vaka sayısı da 1 milyon 242 bin 733'e yükseldi. Ülkede 12 yaş üstü, çift doz Kovid-19 aşısı olanların oranı yüzde 80,8'i bulurken, 3. doz aşı olanların oranı da yüzde 22,3'e çıktı.

İsveç Merkez Bankası, faizi değiştirmedi

 

İsveç aşı pasaportu uygulamasına başlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)