BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİstinye’de Emlak Konut’a ‘sürpriz’ rakip ----

İstinye’de Emlak Konut’a ‘sürpriz’ rakip

İstinye’de Emlak Konut’a ‘sürpriz’ rakip
25 Şubat 2014 - 07:14 www.finansgundem.com

ÖİB’in satışa çıkardığı İstinye’deki 158 dönümlük arsa için Emlak Konut GYO ile Nevzat Demir’in şirketi Fırat Plastik kapışacak

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) Sarıyer İstinye Mahallesi’ndeki 158 dönüm arsasına iki talip çıktı. Dev arazi için Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ve Fırat Plastik Kauçuk Sanayi teklif verdi.

Vatan'da yer alan habere göre, Emlak Konut GYO’nun araziye talip olduğu biliniyordu. İkinci teklifin ise Fırat Plastik’ten gelmesi sürpriz olarak görüldü. Nevzat Demir’in şirketi Fırat Plastik, sektöre yönelik üretim yapsa da inşaat işi bulunmuyor.

Toplam 158 dönüm

Bu aşamadan sonra ÖİB, iki kuruluşun verdiği teklifleri inceleyecek ve firmaları görüşmeye çağıracak. Pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek özelleştirme için komisyon uygun görürse, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma yapılabilecek.

Özelleştirilecek arsa, 6 parselde toplam 158 bin 497 metrekare büyüklüğe sahip. Taşınmazlar, turizm tesis alanında yer alıyor. Buna göre arsada emsal değeri 1, yükseklik de 9.5 metre olarak belirlenmiş. Yani, turizm tesis alanında en fazla 3 katlı yapılaşmaya izin verilecek. Konut alanlarında ise emsal değeri 0.35, yükseklik ise 6.5 metre olacak. Buna göre, 2 katlı yapılaşmaya izin verilecek.

İstinye Park ve BIST’e komşu

EMİRGAN Koru Caddesi yolu ayrımında, İstinye Bayırı Caddesi’nin batısında yer alan taşınmazlar, Boğaziçi manzarasına sahip. Gayrimenkullerin karşısında, Abdullah Efendi Villaları Sitesi, L’ist İstinye Konakları, Emirgan Korusu, güneyinde Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü, batısında Atlı Spor Kulübü, Borsa İstanbul (BIST) ve İstinye Park AVM yer alıyor.

Boğaz manzaralı

Gayrimenkullerin yer aldığı İstinye bölgesinde ticaret ve konut ağırlıklı yapıların yoğun olduğu görülüyor. İstanbul Boğazı ve İstinye Koyu manzarasına hâkim bölgede, lüks konut projesi inşaatları da yapılıyor. Arsa, İstanbul’daki en değerli arazilerden biri olarak değerlendiriliyor. Lokasyonu ve büyüklüğü nedeniyle dikkat çeken arazi için en az 600 milyon dolarlık değer biçiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)