BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstihbaratta kritik değişiklik----

İstihbaratta kritik değişiklik

İstihbaratta kritik değişiklik
18 Ağustos 2016 - 09:40 www.finansgundem.com

Başbakan Binali Yıldırım TRT canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz sonrası istihbarat örgütlenmesinde kritik kararlar aldıklarını söyledi. İç istihbaratın tek elde, dış istihbaratın ise MİT'te toplanacağını ifade eden Yıldırım, MİT'in çatı örgüt olacağını ifade etti.

"MİLLİ İSTİHBARAT KOORDİNASYON BAŞKANLIĞI KURULACAK"

40 yıl olmuş. Genelkurmay Başkanı'na alıp verdiği nefes kadar yakın olan insanlar darbe yaptılar. Böyle bir durumun yaşanmaması için personel tahkikatıyla ilgili bir istihbarat birimi de kurulabilir. Bütün bunlar, nasıl birbiriyle uyumlu çalışacak? İç istihbarat tek elde toplanacak, dış istihbarat MİT'te toplanacak. Milli İstihbarat Koordinasyon Başkanlığı olacak. Çatı örgüt olacak. O çatı örgüt birbirlerinin alanlarına girip rekabet etmemeleri için bir düzenleme ihtiyacı var. Bunun üzerinde çalışmalar var. Yakın zamanda olgunlaşacak.

Burada bir şaşkınlık var. Bunun tanımını kimse yapamıyor. Askeri bu konuda yetersiz, gerekli tedbirleri almadı demekle sorunu çözemiyoruz. Benzeri sivilde de var. Bu örgütün yapılanma modeli kapalı. Bu birden bire gelişen bir şey değil. Belki fazla öz güvenden kaynaklandı. 'Kardeşim bunlar kim bize ayar çekecekler' diye aşırı öz güvenden de kaynaklanmış olabilir.

İstihabaratın içerideki ve dışarıdakinin aynı elde toplanması istihbarat zaafiyeti oluşturur. O yüzden böyle bir yapılanmaya gitmek lazım. Kardeşim tamam dinleme lazım. Ülkenin güvenliği için. Ama bu dinlemeleri yapanları kim dinleyecek? Bunlar doğru iş yapıyor mu, yoksa bunu kötüye mi kullanıyor? Bunun cevabı da bir koordinasyon ve kontrol mekanizmasıyla olur.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)