BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstifalar dış basında----

İstifalar dış basında

İstifalar dış basında
26 Aralık 2013 - 07:08 www.finansgundem.com

Wall Street Journal, üç bakanın istifalarını, AK Parti hükümetindeki “derinleşen çatlağın işareti” olarak niteledi

Türkiye’deki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun sonucunda üç Bakanın istifasının hükümeti sarstığı yorumları yapılırken üç Bakanın istifalarının piyasalar üzerindeki farklı etkilerine de dikkat çekiliyor.


ABD’nin borsa ve iş çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal gazetesi, istifa eden Bakanlardan Cevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın açıklamalarını göz önünde tutarak, bu gelişmelerde “Erdoğan hükümetinde derinleşen bir çatlağın işaretini” gördüğünü belirtiyor.

İlk istifa eden iki Bakanın, Başbakan Erdoğan’ın yaklaşımı doğrultusunda soruşturmayı bir “komplo” olarak nitelerken Bayraktar’ın ise Erdoğan’ın istifa etmesi için baskı yaptığını savunarak Erdoğan’ı sert dille eleştirdiğine dikkat çeken WSJ, haberinde “ilk iki istifa ardından toparlanan Türk piyasaları, Sayın Bayraktar’ın Başbakanı görevini bırakmaya çağırması üzerine keskin bir biçimde düştü” diye yazdı.

Haberde İstanbul’daki bir iktisatçıya atfen şu görüşler de yansıtıldı: “Sabahtaki iki bakanın istifası ile lira değer kazandı çünkü piyasa mevcut siyasi belirsizlikleri azaltan olumlu bir adım olarak gördü. Ancak üçüncü bakanın istifası ve Başbakanı istifaya çağrısı, yatırımcı hissiyatının kötüleşmesine yol açtı.”

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞER VE HAYIR26 Aralık 2013 08:20

    siyasette duygusallık değil,soğukkanlı aklıselim politikalar lazım.zayıf halkalar ayıklanıp,sağlamlarla yer değiştirmeli.zayıf halka olmanın suçunu da başkasında aramamalı.geriye bakıldığında hayırla yadedilmeli...