BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİstifa eden çalışana 10 bin dolar ikramiye----

İstifa eden çalışana 10 bin dolar ikramiye

İstifa eden çalışana 10 bin dolar ikramiye
11 Mayıs 2021 - 17:54 www.finansgundem.com

Yatırım bankası Stifel geçtiğimiz yıl yatırım bankası alanındaki güçlü performans nedeniyle genç personele 20 bin dolar ikramiye ödeyeceğini açıkladı. Banka Haziran ayında ayrılacağını bildiren personele de ikramiyenin yarısını ödeyeceğini belirtti


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bağımsız yatırım bankası Stifel, genç analistlere, daha önce istifalarını açıklamış olsalar bile 10 bin dolarlık takdir ikramiyesi vereceğini açıkladı.

Financial News’in haberine göre banka 7 Mayıs tarihinde paylaştığı notta, genç bankacılar için analist ve ilişkili pozisyonlarda çalışan personele bir kereye mahsus 20 bin dolar ikramiye ödeyeceğini ve yemek ücretlerini 50 dolar arttıracağını açıklamıştı.

Yatırım bankacılığı akışının bu yıl rekor seviyelere ulaşması, büyük ve küçük bankalarda genç bankacıların yoğun stres altında çalışmasına neden oldu. Finansgundem.com’un dış kaynaklardan derlediği bilgilere göre bankacılık sektöründeki istifa dalgası endişeleri bankaların genç personellerinin şartlarını iyileştirme konusunda hamle yapmaya yöneltiyor.

Bununla birlikte Stifel’in çalışanlarıyla paylaştığı notta Haziran ayında bankadan ayrılma konusundaki niyetini belirten personelin de 20 bin dolarlık ikramiyenin yarısını alabileceğini belirtiyor. Bağımsız yatırım bankası ayrıca analistlere ve ilişkili pozisyonlarda çalışan personele seçtikleri bir hayır kurumu için 1.000 dolarlık katkı yapılacağını belirtti. Banka personel için bir kesinti olmaksızın bir haftalık tatil imkanı sunacak ve hafta sonu tatillerinin korunması politikasını geliştirecek.

Yatırım bankaları, iş yükündeki artış ve pandemi kaynaklı evden çalışma düzenlemeleri nedeniyle istifalarda artış görüldüğünden, genç bankacılar için yeni maaş artışları ve avantajlar vadediyor. Konunun gündeme taşınması, 13 Goldman Sachs analistinden oluşan bir grubun 100 saatlik haftaları özetleyen ve zihinsel ve fiziksel sağlık sorunlarının arttığı gösteren eleştirel bir sunumun sosyal medyada yayılması sonucu gerçekleşmişti.

Goldman, genç çalışanların işe alımları artırılacağını ve iş yükünü daha az meşgul olan birimlerdeki çalışanlara transfer edileceğini belirterek yanıt vermiş, ancak personeli için sağladığı avantajları artırmamıştı. JPMorgan ise 190 ek analist ve ilgili personel işe alırken, ek ödeme yapılması taleplerini ise cevapsız bırakmıştı.

Bununla birlikte diğer dev bankalardansa maaş artışı ve tek seferlik ikramiye ödemeleri adımları atıldı. İsviçre bankası UBS analistlerine 40 bin dolar terfi ikramiyesi ödeyerek rakibi Credit Suisse’in bir kereye mahsus yaptığı 20 bin dolarlık ödemesini iki katına çıkardı. HSBC ve Bank of America da geç personelinin ücretini arttırarak işe alım sürecini hızlandırdı.

Milyarder kardeşler finansın geleceğini şekillendiriyor

 

Avrupa bankalarında iyimserlik dalgası

 

İngiliz SPAC kralı Avrupa’ya açılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)