BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİşten ayrılma zamanının geldiğini gösteren 11 işaret----

İşten ayrılma zamanının geldiğini gösteren 11 işaret

İşten ayrılma zamanının geldiğini gösteren 11 işaret
29 Eylül 2022 - 18:35 www.finansgundem.com

Bazı insanlar için iş bırakma kararı kolaylıkla alınabilirken bazıları için bu, dış etkenler nedeniyle zor bir süreç olabilir. İşinizi bırakma kararınızdan emin değilseniz, bazı işaretler size yardımcı olabilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi sırasındaki gelir kaybına, hızla yükselen yakıt fiyatlarına ve rekor seviyelere yakın enflasyona rağmen, iş piyasası eskisi kadar olmasa da hala nispeten sıcak. Ancak işlerin tersine dönme ihtimali her geçen gün artıyor ve çalışanlar artık eskisi kadar kolay işten ayrılma kararı veremeyebiliyor.

GoBankingRates’ten Nicole Spector’ın haberine göre, bazıları için kolay olan iş bırakma kararı bazıları için ise başta ekonomik nedenler olmak üzere birçok farklı etken nedeniyle oldukça zor olabiliyor. Yine de, çalışanların her ne pahasına olursa olsun işlerini bırakma kararı almaları gereken durumlar olabiliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, siz de işinizi bırakıp bırakmayacağınızdan emin değilseniz ve bunu yapma lüksünüz varsa, kariyer uzmanlarına kulak vermek isteyebilirsiniz. İşte, çalıştığınız yerden ayrılmanız gerektiğini gösteren 11 işaret…

Sürekli çok fazla çalışıyorsanız

Powerful Penny YöneticiKkoçu ve CEO'su Cheryl Grace, artık çalışanların haftada 80 saat çalışmanın ve işverenlerin çalışanlarının yaşam yükümlülükleri olduğu gerçeğine saygı duymamalarının adil olmadığını her zamankinden daha fazla fark ettiğini söylüyor. Grace, “Büyük İstifa'nın konusu da bu. Çalışanlar, kendilerini fazla çalıştırmaktansa, işletme sahibi olmak ya da daha iyi bir çalışma ortamı aramak gibi seçenekleri tercih edebiliyor” diyor.

Yükselme imkanınız yoksa

Çalıştığınız şirkette yükselmek sizin için mümkün değilse, bu anlamlı bir işaret oalbilir. Pauer Coaching Kurucusu ve Kariyer/Yaşam Koçu Manuela Pauer, “Şirketiniz çok küçükse veya şirketteki diğer rollerden hiçbiri sizin için ilginç ve uygun değilse, bir değişiklik yapmanın zamanı gelmiş olabilir” diyor.

İş arkadaşlarınız tarafından küçümseniyorsanız

Birlikte çalıştığınız insanlar büyük bir fark yaratmanıza da katkıda bulunur. İş arkadaşlarınız işin her anını zorlaştırıyorsa, daha iyisini hak ediyorsunuz demektir. Pauer, “Bazen yaptığınız işten keyif aldığınız doğru roldesinizdir, ancak çalışma ortamınız zehirlidir. Bunun nedeni, destekleyici olmayan bir yönetici, sizi sabote etmeye çalışan iş arkadaşlarınız veya küçük düşürücü bir iş kültürü olabilir. Başkasını veya çevreyi suçlamak kolaydır, ancak nihayetinde neye, ne kadar tahammül edeceğinize karar verecek olan sizsiniz. Kendinize kötü davranıldığınız bir ortamda bulunmanıza izin vermeyecek kadar kendinize saygı duymanız gerekir” diyor.

İşiniz hakkında konuşmaktan nefret ediyorsanız

Müşteri hizmetleri platformu Tidio Başkanı Ewelina Melon, “Bu en belirgin işaret olmayabilir, ancak çok önemlidir. Her gün işte çok fazla zaman harcıyoruz ve bu kaçınılmaz olarak hayatımızın büyük bir bölümünü oluşturuyor. İnsanlara ya da arkadaşlarınıza ne iş yaptığınızı söylerken kendinizi utanmış ya da rahatsız hissediyorsanız, bu başka bir iş arama zamanınızın geldiğinin bir işareti olabilir” diyor.

Sizi destekleyen kimse yoksa

Herkesin bir şirkette değerli olduğunu hissetmesi gerekir ve bu genellikle birinin sizi savunduğu ve desteklediği anlamına gelir. Kendi başarınızı kendiniz elde edebilmenize rağmen, arkanızda bir ekibin olduğunu hissetmek önemlidir. Liderlik Koçu Darcy Eikenberg, “Çalışma dünyası oldukça karmaşık ve her zaman insanlarla muhatap oluyorsunuz. Bu nedenle sizi destekleyen ve yolunuzu bulmanıza ve bağlantı kurmanıza yardımcı olan insanların olması önemli. Fakat sizi destekleyen insanlar zaman içinde kendi kariyer hamlelerini yapabiliyor ve siz kendinizi henüz güçlü bir kariyer sahibi olmamış bulabiliyorsunuz. Bu, ayrılmayı düşünmenin zamanının geldiğinin bir işaretidir” şeklinde konuşuyor.
Her sabah işleri erteliyorsanız

Kariyer koçu Chris Delaney, “İş rollerini değiştirme zamanının geldiğinin açık bir göstergesi sabah ertelemesidir. Motive olmuş çalışanlar, e-postaları kontrol ederek, yapılacaklar listeleri hazırlayarak ve iş arkadaşlarıyla görevleri kontrol ederek güne başlar. Bir çalışan e-postalarını açmaktan korkuyorsa veya projelerde birlikte çalıştığı meslektaşlarından kaçınıyorsa, bir şeyler doğru gitmiyor demektir. Bu, mutsuz veya doyumsuz bir çalışanın açık bir işaretidir” diye uyarıyor.

İş arkadaşlarınızdan daha düşük kazanıyorsanız

Sizinkine benzer roller için maaş kıyaslaması yaparsanız ve çok düşük maaş aldığınızı tespit ederseniz, bu, mevcut görevinizde devam etmemeniz gerektiğinin kesin bir işaretidir.

Kariyer danışmanı ve yönetici özgeçmiş yazarı Colleen Paulson, “Glassdoor veya LinkedIn kullanarak mevcut rolünüz/sektörünüz için doğru maaş aralığını hızlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Kıyaslama yaparken mevcut konumunuzu dikkate aldığınızdan emin olun” diyor.

Kendinize yeni bir şeyler katamıyorsanız

Kariyer geliştirme koçu ve Michelle Enjoli, “Mevcut işinizin tüm sorumluluklarını üstlendiyseniz ve artık yeni şeyler öğrenmiyorsanız, bu yeni bir işe ihtiyacınız olduğunun işaretidir. Sürekli büyümek ve gelişmek için bir eğitim ve meydan okuma unsuruna sahip olmanız gerekir. Bu olmadan durgunlaşırsınız. Bu da sonunda ayrılmaya, kendini beğenmişliğe ve/veya küskünlüğe yol açabilir” diyor.

Güçlü yönlerinizi kullanamıyorsanız

Pauer, “Araştırmalar, güçlü yönlerimizi düzenli olarak kullanamazsak, kendimizi tamamlanmış hissetmediğimizi gösteriyor” diyor. Elbette iş başında öğrenebilirsiniz, ancak sahip olduğunuz veya sahip olmak istediğiniz bir beceriyi geliştirmek faydalı olacaktır. İşinizin iyi olduğunuz şeyle uyumlu olmadığını fark ederseniz, başka bir işe bakmanın zamanı gelmiş olabilir.

Önemli toplantıların dışında kalıyorsanız

Performance ReNEW başkanı Natasha Bowman, “Dikkatli bir yönetici her zaman en iyi çalışanlarını şirketin en önemli projelerine yerleştirir” diyor. Bowman, “Kendinizi önemli konuşmalardan sistematik olarak dışlanmış bulursanız, yönetimin gözünde istenmeyen bir kişi haline geldiğinizin kanıtını elde edebilirsiniz. İş değişikliğini planlamaya başlamanın zamanı gelmiş demektir” şeklinde konuşuyor.

İşiniz sizi hasta ediyorsa

Monster Kariyer Uzmanı Vicki Salemi, “İşiniz sizi hasta ediyorsa, sizi hasta etmeyecek daha iyi bir iş bulmanın zamanı gelmiş demektir. Bu, fiziksel olduğu kadar zihinsel sağlığı da kapsar. Grubun önünde her sunum yapmanız gerektiğinde midenizde bir çukur mu oluşuyor? İşiniz sağlığınızı stres, kaygı, depresyon ve daha fazlası açısından etkiliyorsa, kesinlikle yeni bir iş aramanın zamanı gelmiştir” diyor.

ABD'de işten çıkarmaların artması bekleniyor

 

Goldman Sachs işten çıkarma yapmaya hazırlanıyor

 

Çalışanın iş yerinde yemekte yalnız bırakılması 'mobbing' sayıldı

 

10 bin lira 'mobbing' tazminatı fazla bulundu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)