BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte vaka oranları en çok artan ve azalan iller!----

İşte vaka oranları en çok artan ve azalan iller!

İşte vaka oranları en çok artan ve azalan iller!
23 Mart 2021 - 13:47 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanı Koca sosyal medyadan, "Son hafta 100.000 nüfusta vaka görünme oranı en çok artan illerimiz: Kastamonu, Çankırı, Yalova, İstanbul ve Erzincan. En çok azalan illerimiz: Sinop, Gümüşhane, Mersin, Kırıkkale ve Burdur" paylaşımında bulundu.

Sağlık Bakanlığı, 13-19 Mart haftasına ait il bazında her 100 bin nüfusa düşen haftalık koronavirüs vaka sayısını 20 Mart’ta açıkladı. Haritaya göre, en yüksek vaka sayısı Samsun’da tespit edildi. Samsun’da her 100 bin kişiye düşen haftalık vaka sayısı 458.53’den 598.97’ye yükseldi. En düşük vaka sayısının görüldüğü il ise Şırnak oldu. Türkiye’de 81 ilin 11’inde vaka sayıları düşerken, 70’inde yükselişe geçti.

Koca’nın paylaştığı Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, Kovid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul’da 251.12, Ankara’da 107.99, İzmir’de 111.41 oldu.

"VAKA ORANI ARTTIKÇA CAN KAYBI DA YÜKSELİYOR"

Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, Türkiye mutasyonu hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Vaka sayılarının artmasıyla ölüm sayısının da arttığını belirten Kocatürk, "Vaka sayısı arttıkça vefat oranı da yükseliyor" açıklamalarında bulundu.

Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, "Çok bulaşıcı bir hastalık. Vaka sayısı arttıkça bizim de hastanelerimizde yatak doluluk oranları da artıyor. Yapılaması gereken tek şey aşının tüm dünyada yapılmasıdır. Türkiye mutasyonunun aşıya etkisi nasıl olacak bilmiyoruz. Kabus gibi çöktü üstümüze. Yazın biraz daha rahatlama olacaktır. Sıcakta virüsün canlı kalması süresi de azalacak. Sonbaharda aşılama hedefine yaklaşırsak, rahata çıkabiliriz.

Ama mutasyon yayıldıkça, virüsün gücü de artıyor. Hem bulaşıcılığı hem de gücü artıyor virüsün. Son verilere göre 3. dalga daha ağır geçiyor. Vaka sayısı arttıkça ölüm sayısı da yükseliyor." açıklamasında bulundu.

14 İL DAHA KIRMIZI

Her 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller Samsun, Giresun, Sinop, Balıkesir ve Yalova, en az vaka görülen iller de Şırnak, Siirt, Hakkâri, Mardin ve Şanlıurfa olarak sıralandı. Bakanlığın açıkladığı verileri değerlendiren uzmanlar da risk haritasındaki kırmızı renkli il sayısına 14 ilin ilave olmasıyla 25’den 39’a yükseldiğini ifade etti.

Risk haritasında 1 haftada 14 il daha kızardı

 

Prof. Dr. Oğuztürk: Doluluk oranı yüzde 66'yı geçti

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)