BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİşte Türkiye'nin petrol teklifi!----

İşte Türkiye'nin petrol teklifi!

İşte Türkiye'nin petrol teklifi!
19 Kasım 2013 - 10:27 www.finansgundem.com

Türkiye Ankara, Bağdat'a ülkede barışa da katkı sağlayacak enerji teklifi yaptı

Ankara, Bağdat'a ülkede barışa da katkı sağlayacak enerji teklifi yaptı: TPAO ve BOTAŞ'ın inşa edeceği boru hatlarıyla Basra petrollerinin, Kürt bölgesi üzerinden Türkiye ulaşması ve dünya pazarına sunulmasını önerdi.

Irak'la buzları eriten Türkiye, Bağdat hükümetine ülkenin petrol kapasitesini üst seviyede kullanmasına olanak sağlayacak bir enerji projesi de sundu. Irak Başbakanı Nuri El Maliki'ye iletildiği vurgulanan teklif, Şiilerin yoğun yaşadığı güneyindeki Basra petrolleri ve doğalgazın, BOTAŞ ve TPAO'nun inşa edeceği boru hattından ülkeyi kat ederek, Kürt Bölgesel Yönetimi üzerinden Türkiye'ye ulaşması ve dünya pazarına sunulmasını öngörüyor.

OCAKTA MASAYA YATACAK

Akşam'ın haberine göre, proje kapsamında, Irak'ın farklı bölgelerindeki petrol ve doğalgaz kaynaklarının da boru hattında eklenmesi planlanıyor. Türkiye'nin önerdiği proje, Irak Merkezi Hükümeti ile Kürt Bölgesel Yönetimi arasındaki ihtilafların çözümüne da katkı sağlayacak. Enerji Bakanlığı kaynakları, teklifin ocak başındaki Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği toplantısında gündeme geleceğini vurguladı.

KONU MALİKİ'NİN MASASINA GELDİ

Türkiye'nin teklifi, 16 Ekim'de Güney Kore'de düzenlenen Dünya Enerji Kongresi'ne katılan Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından, aynı kongreye katılan Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani'ye yapıldı. Teklife olumlu yaklaşan Şehristani'nin de konuyu Irak Başbakan Nuri El Maliki'ye ilettiği öğrenildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)