BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Taksim'de son durum----

İşte Taksim'de son durum

İşte Taksim'de son durum
31 Mayıs 2013 - 07:06 www.finansgundem.com

Taksim'deki Gezi Parkı'nda yıkımı protesto eden gruba polis bu sabah da saat 05.00 sıralarında müdahale etti

Gezi Parkı'nda ağaç kesilmesin diye günlerdir nöbet tutanlara polis ikinci kez şafak vakti biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Aralarında CHP'li vekillerin de olduğu çok sayıda kişi gazdan etkilendi. Taksim Dayanışma Platformu ve CHP'li vekiller, yaşananları bir basın açıklamasıyla protesto etti. Basın açıklaması biter bitmez polis bir kez daha müdahale etti. Polis saat 13'te Taksim Meydanı'nda toplananlara bir kez daha müdahale etti.
Taksim Gezi Parkı'nda sabah yapılan müdahalenin ardından aralarında Gürsel Tekin, İlhan Cihaner, Melda Okur'un da yer aldığı CHP milletvekilleri ve beraberlerindeki grup, saat 10.00'da Divan Otel önünde biraraya geldi. Basın açıklaması yapan grup daha sonra bariyerlerle kapatılan Gezi Parkı'na doğru yöneldi. Polis, Gezi Parkı'na girmek isteyen gruba gaz bombasıyla müdahale etti. Müdahale sırasında grup bir anda dağıldı. Gazdan milletvekillerinin de etkilendiği görüldü.
CHP'Lİ TEKİN AMELİYAT MASKESİ TAKARAK GAZDAN KORUNMAYA ÇALIŞTI
Gezi Parkına girmeye çalışan CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin atılan biber gazından etkilenirken, Sezgin Tanrıkulu da biber gazı atan bir polisin üzerine yürüyerek tepki gösterdi. Tanrıkulu polise, "Atmayın atmayın. O gazı kime atıyorsun sen. Düşman mısın sen" şeklinde tepki gösterdi.
GEZİ PARKI’NDAKİ 'KAVGA'NIN SEBEBİ AVM PLANI
Araya girenler Tanrıkulu'nu sakinleştirirken, CHP'li vekiller parktan uzaklaştılar. Gazdan milletvekillerinin de etkilendiği görüldü. Gürsel Tekin, ameliyat maskesi takarak gazdan korunmaya çalıştı Tekin, "Gazları, kurşunları, bombaları bizi yıldıramaz" dedi. Gürsel Tekin, "Böyle bir ülkede yaşadığım için unatıyorum" diye konuştu.

AHMET ŞIK DA BAŞINDAN YARALANDI
Gazeteci Ahmet Şık çıkan arbedede başından yaralanarak Taksim Eğitim ve Araştıma Hastanesi’ne kaldırıldı.
BİBER GAZI ARACIN CAMINI KIRDI, İÇERİYE GİRDİ
Bu arada yoldan geçerken polisin attığı gaz bombaları arabasının camını delerek içeriye giren işadamı Hayrullah Öztürk "Ben de Ak Parti’ye oy verdim ama bu gidişat iyi değil. Bu kadar 'ben bilirimcilik' iyi değil. Bu kadar başına buyruk yönetim olmaz. İnsanların düşüncelerine önem verilmeli" dedi. İşadamı Öztürk aracının içinde patlayan gaz bombasından kaçarak kurtulduğunu söyledi.
YABANCI AJANSLAR GEZİ’Yİ BÖYLE GÖRDÜ
Müdahalenin ardından dağılan gruptakiler polise taş attı. Gruplardan bir kısmı İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampusu önünden Dolmabahçe istikametine, bir kısmı da Divan Oteli’nin arkasına kaçtı. Dolmabahce yönüne kaçan grup ile polis arasında çıkan çatışmada ağaçlık alandaki otlar tutuştu. Alevler ağaçlara sıçradı. Olay yerine gelen TOMA araçları ile yangın kısa bir süre sonra söndürüldü.
ASTIM HASTASI GAZDAN FENALAŞTI
İlk müdahale sırasında gazdan etkilenenler yakındaki bir otele sığındı. Astım hastası olduğu tahmin edilen bir kişi baygınlık geçirdi. Bu kişiye ilk müdahaleyi otel görevlileri yaptı. Ancak uzun uğraşlara rağmen kendisine getirilemeyen kişi yaklaşık yarım saat sonra gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.
TURİSTLERE DE GAZ
İstanbul'u gezen turistlerin de olduğu otobüs de müdahale sırasında Taksim'den geçiyordu. Polisin sıktığı biber gazı turistleri de etkiledi.
BELEDİYE OTOBÜSÜNDEKİ YOLCULAR OTOBÜSTEN İNİP KAÇARAK UZAKLAŞTI
Öte yandan trafikteki bazı İETT otobüsleri olayların ortasında kalırken, otobüs içindeki yolcular gazdan etkilenerek inmek zorunda kaldılar. Otobüs şoförü biber gazından etkilenince tepki gösterdi.
PARKIN ÇEVRESİNE SABİT POLİS BARİYERİ
Gezi Parkı’nın bütün çevresi polis bariyerleri ile çevrildi. Demir bariyerler yere sabitlendi. Park içinde bulunan çay bahçesinin çalışanları da dışarı çıkarıldı. Tamamen boşaltılan Park’a kimsenin girmesine izin verilmedi. Park’ın etrafında toplanan gruplara polisin müdahalesi de devam etti.
MEYDANDA OTURMA EYLEMİ YAPANLARA BİBER GAZI VE SU
Polisin müdahalelerinin ardından Taksim Gezi Parkı'nın çevresinde yeniden toplanarak Taksim Meydanı'nda oturma eylemi yapan gruba, çevik kuvvet ekipleri biber gazı ve tazyikli su sıktı. Polisin biber gazı ve tazyikli su sıktığı bazı eylemciler, çeşitli yönlere kaçtı.
BAŞINDAN YARALI BİR KADININ SAĞLIK DURUMU CİDDİ
Bu arada yaralanan bazı kişilere, olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahelede bulundu. Ambulansla hastaneye kaldırılan başından yaralı bir kadının, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Polis bölgedeki güvenlik önlemlerini arttırdı, bazı kişiler gözaltına alındı.
OTELE SIĞINANLARA DA MÜDAHALE EDİLDİ
Atılan yoğun gazlardan korunmak için bir kısım gösterici parkın karşısında bulunan Divan Otel’e sığındı. Buraya gelen çevikkuvvet ekipleri TOMA’larla gruba yeniden müdahale etti. Tazyikli su ve gaz bombaları atan polis, grubu Cumhuriyet Caddesi’ne doğru püskürttü. Bu sırada bir gösterici başına isabet eden bir cisimle yaralandı. Bir kadın da atılan yoğun gazlardan dolayı nefes almakta güçlük çekerek fenalık geçirdi. Yaralılar otelin lobisinde bekletildi. Olay yerine ambulans çağrıldı ancak ambulans gelemeyince yaralılar yoldan çevrilen taksilerle hastanelere kaldırıldı.
POLİS EYLEMCİLERİN BÖREĞİNİ KABUL ETMEDİ, BİBER GAZINI SIKTI
Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, barikatların önünde oturma eylemi yaptı. Gruptakiler, burada bekleyen polislere börek ikram etti. İkramı kabul etmeyen polisler, daha sonra biber gazı karıştırılmış tazyizkli su kullanarak grubu dağıttı.
ADANA, ANKARA VE İZMİR'DE DESTEK EYLEMLERİ
Bu akşam Adana, Ankara ve İzmir'de Gezi Parkı için destek eylemleri düzenlenecek.
İÇİŞLERİ BAKANI MUAMMER GÜLER'DEN  GEZİ PARKI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA
Meclis kulisinde bir kaç gazetecinin sorularını yanıtlayan Bakan Güler şunları kaydetti:
HİZMETE MANİ OLUNUYOR
"Hak ve özgürlüklerin kullanımında polise mukavemet edilmemesi, polisin de orantılı güç kullanması hepsi kanunların gereği olan şeyler ama maalesef Gezi Parkı’nda dünden bu yana bir inatlaşma, belli kitlelerin oradan ayrılmaması ve Belediyenin şu anda yayalaşma adına, bakın henüz bir çarşı söz konusu değil. Yayalaştırma adına yapılan hizmetlere mani olma durumu söz konusu. Maalesef milletvekillerimiz de her türlü imkan kendilerine tanınmasına rağmen, ‘Hayır, biz beraberimizdeki kişilerle oraya gireceğiz’ şeklinde bir dayatmaları var. Maalesef böyle oluyor.
DAĞITMAKTAN BAŞKA ÇARESİ YOK
Bakın şu anda Belediye Meclisi’nde CHP’nin üyelerinin de ittifakı ile alınmış yayalaştırma projesi uygulanıyor. Onun dışında bir şey uygulanmıyor. Bunu kamuoyuna tabi ki belediye yönetimi açıklayacaktır. İstenmeyen olayları tabi ben de üzüntüyle karşılıyorum; ama tabi polisin ‘girmeyin veya burada bu yasak eylemi yapmayın’ dediği yerlere ısrarla girilmek istenmesi halinde de polisin dağıtmaktan başka çaresi yok.
AKLI SELİM İLE HAREKET EDİLMELİ
Milletvekillerinin hepsiyle görüştüm. Bizim arkadaşlarımızın gösterdiği ilgiyi hepsi biliyorlar. Hiçbir milletvekiline, tek bir polisin yaptığı kötü bir şey şok. Ancak milletvekilleri ‘hayır biz gitmiyoruz, arkamızdaki o eylemcilerle beraber veya diğer gruplarla beraber bu işi yapacağız’ dedikleri zaman da arkadaşlarımızın ‘hayır’ deyip kendilerini ayırıp, grubu ayırıp, grubu dağıtmaktan başka yapacakları bir şey yok. Bir orta yol bulunacak ve karşılıklı anlayışla bu çözülecektir. İstenmeyen olaylardan biz de üzüntü duyuyoruz. Aklı selim ile hareket edilerek bu işin önleneceğini inanıyorum. Herkes bu konuda çaba sarf ediyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)