BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Taksim katilinin ilk ifadesi----

İşte Taksim katilinin ilk ifadesi

İşte Taksim katilinin ilk ifadesi
14 Kasım 2022 - 12:42 www.finansgundem.com

İstiklâl Caddesi'ndeki terör saldırısı sorumlusu, sorgusunda PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlib üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği belirtildi.

Taksim İstiklâl Caddesi'ndeki terör saldırısında bombayı olay yerine bıraktığı belirlenen Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashır'ın ilk ifadesi ortaya çıktı.

İstiklâl Caddesi'nde bomba bırakarak kaçan terörist kadının yakalanması için olay yerine geliş gidiş güzergâhlarını gören 1200 güvenlik kamerası incelendi.

"Yapılan operasyonda 46 şahıs yakalanarak gözaltına alındı, şahısların sorgulamalarında bombayı koyan şahsın Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiği tespit edildi. Belirlenen adrese saat 02.50'de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır isimli şahıs sağ olarak ele geçirildi.

Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etti. PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani'deki merkezinden İstanbul'da eylem talimatı alarak 13 Kasım'da saat 16.20 sıralarında bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etti. 

Olayla ilgili başlatılan çalışmaların çok yönlü olarak devam ediyor.

Patlamada kullanılan bombanın TNT olduğu tespit edildi

 

Beyoğlu'nda patlamanın yaşandığı yere karanfiller bırakıldı

 

Vali Yerlikaya patlamada hayatını kaybeden isimleri açıkladı

 

Dünyadan İstanbul'daki patlamayla ilgili taziye mesajları

 

İstanbul'daki patlamayla ilgili "geçici yayın yasağı" getirildi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)